Αθλητισμος

Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Τσέλσι (video)

Εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο, παρότι έχει να δώσει δύο ακόμη αγώνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
354090-734136.jpg
EPA/ANDY RAIN

Για έκτη φορά στην ιστορία της, η Τσέλσι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας, αφού την Παρασκευή το βράδυ νίκησε με 1-0 εκτός έδρας τη Γουέστ Μπρομ. Σκόρερ ήταν στο 82ο λεπτό ο ξεχασμένος Βέλγος επιθετικός Μπατσουαγί.

Οι «μπλε» του Λονδίνου έφτασαν τους 87 βαθμούς, έχοντας δύο ματς να δώσουν, ενώ η δεύτερη Τότεναμ έχει 77 και τρία εναπομείναντα παιχνίδια. 

Ήταν μια σπουδαία πορεία για την ομάδα που πέρσι τερμάτισε δέκατη. Ο Αντόνιο Κόντε μπόρεσε να φτιάξει αμέσως το ηθικό των παικτών του και να δημιουργήσει με το «καλημέρα» ένα πολύ στιβαρό και αποδοτικό σύνολο. 

Ο Ιταλός έγινε ο τέταρτος προπονητής που κατακτά την Πρέμιερ Λιγκ στην παρθενική του σεζόν. Προηγήθηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο (2005, Τσέλσι), ο Κάρλο Αντσελότι (2010, Τσέλσι) και ο Μανουέλ Πελεγκρίνι (2014, Μάντσεστερ Σίτι). 

Τόσο ο Κόντε όσο και ο αρχηγός Τζον Τέρι, που φεύγει στο τέλος τη σεζόν, βρέθηκαν στον... αέρα από τις εκδηλώσεις των υπολοίπων παικτών της Τσέλσι. Η ομάδα του Αμπράμοβιτς έχει να δώσει δύο αγώνες στην έδρα της, που πλέον θα αποκτήσουν εορταστικό χαρακτήρα. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.