- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Κατερίνα και Νικόλ όπως Άννα και Σοφία
Κάπως έτσι θα πάνε οι σημερινές «διάδοχοι» ως το Ρίο
Από την εποχή της Σακοράφα και της Βερούλη οι γυναίκες στο στίβο έβρισκαν το επιπλέον κίνητρο για διάκριση στο μεταξύ τους ανταγωνισμό. Σπάνια βέβαια συμβαίνει να υπάρχουν δύο αθλήτριες σε τόσο ψηλό επίπεδο που να διεκδικούν μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες ή Παγκόσμια Πρωταθλήματα στο ίδιο αγώνισμα.
Εδώ και μερικά χρόνια έχουμε την Κατερίνα Στεφανίδη και τη Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ. Ρεκόρ που περνά από τη μία στην άλλη, ανάλογα με το ποια βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα.
Η Στεφανίδη πέτυχε για πρώτη φορά στα 15 της την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για την ηλικία της με 4.37. Στην πορεία συνάντησε την Κυριακοπούλου δημιουργώντας ένα επιπλέον κίνητρο διάκρισης. Στα μέσα Φεβρουαρίου, για παράδειγμα, ανέβασαν τον πήχη οκτώ ολόκληρους πόντους μαθαίνοντας η μία τα νέα της άλλης. Ένα απόγευμα στη Στοκχόλμη η Κυριακοπούλου είχε πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ φτάνοντας από το 4.72 στο 4.76. Το αμέσως επόμενο πρωί σε μίτινγκ στις ΗΠΑ η Στεφανίδη πήδησε 4.77. Η Νικόλ το έβαλε πείσμα και κατάφερε στο Μπέρμιγχαμ, λίγες μέρες μετά, να ξαναπάρει το πανελλήνιο ρεκόρ με 4.80, που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο στον κλειστό στίβο.
Όμως η Στεφανίδη έγινε πάλι κυρίαρχη στη Νέα Υόρκη με το απίστευτο 4.90, που είναι η δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Το ρεκόρ της σε ανοιχτό στάδιο είναι 4.86. Και τον περασμένο Ιούνιο με υπόκρουση το αγαπημένο της «Don’t believe me just watch» πέτυχε στη Φιλοθέη 4.86, την κορυφαία επίδοση για φέτος σε ανοιχτό στίβο – πέμπτη καλύτερη όλων των εποχών!
Από τη άλλη, η Κυριακοπούλου, μόνιμη κάτοικος ΗΠΑ πλέον, προσπάθησε να συνδυάσει σπουδές στο πανεπιστήμιο και αθλητισμό. Κάποια στιγμή σκέφτηκε να τα παρατήσει επειδή «δεν έβγαινε», αλλά ο Αμερικανός ασημένιος ολυμπιονίκης της Αθήνας στο επί κοντώ Τόμπι Στίβενσον της άλλαξε τα μυαλά. Σήμερα είναι από τις ελάχιστες αθλήτριες που τα καταφέρνει άριστα και στα δύο. Πήρε πτυχίο, μετακόμισε στο Φίνιξ, έκανε μεταπτυχιακό και σήμερα διδάσκει η ίδια, την ώρα που κυνηγάει μετάλλια και ρεκόρ στο πιο υψηλό επίπεδο. Και όταν έρχεται καμιά φορά στην Αθήνα αναγκάζεται να προπονείται με 38 βαθμούς καλοκαίρι. Κάποτε ανέβασε ένα τέτοιο σκηνικό το f/b. «Ζέστη, αλλά υπάρχουν λύσεις. Ανεμιστήρας στο βάθος εν έτη 2015»! Ανακηρύχτηκε κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια το 2015, όταν κάποιοι άρχισαν να απειλούν τηλεφωνικά τη ζωή της. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, άρχισε να πηγαίνει στις προπονήσεις με bodyguards, αλλά το θέμα δεν είχε συνέχεια. Καλύτερα έξω...
Στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό στο Άμστερνταμ, η Στεφανίδου πήρε το χρυσό καταρρίπτοντας το ρεκόρ αγώνων (4.80) της Ισιμπάγεβα με 4.81. Η Κυριακόπούλου 4η με 4.55.
Αυτή είναι και η διαφορά τους. Η μία καταφέρνει και παίρνει μετάλλια, η άλλη κάνει μεγάλα ρεκόρ σε διάφορα μίτινγκ. Όπως ακριβώς η Βερούλη με τη Σακοράφα. Η πρώτη είχε πάρει το χρυσό στο ακόντιο στους Πανευρωπαϊκούς της Αθήνας το 1982, και η άλλη απάντησε λίγες μέρες μετά με παγκόσμιο ρεκόρ στα 74.20.
Κάπως έτσι θα πάνε και οι σημερινές «διάδοχοι» ως το Ρίο...