Αθλητισμος

Kinky Μούτου και Φαν Πέρσι κάψανε το Βουκουρέστι!

Το ποδόσφαιρο είναι για αγόρια που ξέρουν να γλεντάνε, να ξεσαλώνουν, να πίνουν, να σκοράρουν με γυναίκες, να ξενυχτάνε!

Μιχάλης Λεάνης
ΤΕΥΧΟΣ 410
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το ποδόσφαιρο είναι για αγόρια που ξέρουν να γλεντάνε, να ξεσαλώνουν, να πίνουν, να σκοράρουν με γυναίκες, να ξενυχτάνε! Ποδοσφαιριστές που την καριέρα τους την ευλόγησε ο μεγαλύτερος μποέμ των γηπέδων, ο Τζορτζ Μπεστ. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο, με τις παράλογες επαγγελματικές του απαιτήσεις, χρόνια με τα χρόνια παράγει γενιές εμφιαλωμένων παικτών. Ευτυχώς κάποιοι από ένστικτο, κάποιοι από χαρακτήρα, συνεχίσουν να σκέφτονται... αναχρονιστικά. Να μην περιορίζονται μόνο σε μια διασκέδαση, αυτή του παιχνιδιού, αλλά να δοκιμάζουν κι άλλες εμπειρίες λίγο kinky και αρκούντως αμαρτωλές.

 

Παράδοση στην ασωτία με αξιοζήλευτες επιδόσεις, ιδιαίτερα στο παρελθόν, είχαν οι Ολλανδοί. Ποιος από τους παλιούς δεν θυμάται τα ξενύχτια των ποδοσφαιριστών του μεγάλου ΑΓΙΑΞ, που κατά γενική ομολογία είχαν τον… ασυμμάζευτο και μαζί με τους Βραζιλιάνους και τους Ιταλούς συναδέλφους τους μονοπωλούσαν ανέκαθεν στις αλητείες εκτός γηπέδων.

Τις παραδόσεις θέλησε να τιμήσει και ο Φαν Πέρσι, με αποτέλεσμα η Ολλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να ιδρώσει από αγωνία μετά τις αποκαλύψεις του ρουμανικού Τύπου που θέλει τους αστέρες των «οράνιε» να περνούν... αξέχαστες στιγμές με γυναικείες συντροφιές στο Βουκουρέστι.

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, λοιπόν, ανέλαβε να επαναφέρει τα ήθη και έθιμα των Ολλανδών ποδοσφαιριστών στο προσκήνιο και οργάνωσε πάρτι με αρωγό έναν πρώην άσο της Τσέλσι.

Βόλεψε και το πρόγραμμα, για να λέμε την αλήθεια. Η εθνική Ολλανδίας επισκέφτηκε τη Ρουμανία για το ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το Βουκουρέστι σαν προορισμός προσφέρεται για νυχτοπερπατήματα. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, παικτούρα που δύσκολα αμφισβητείς, εθεάθη με Ρουμάνες call girl σε δρόμους του Βουκουρεστίου να σουλατσάρει με την ίδια άνεση που τον διακρίνει στις τέσσερεις γραμμές του γηπέδου.

Συγκεκριμένα οι ολλανδικοί «Times» επικαλούνται δημοσιεύματα στο ρουμανικό Τύπο τα οποία αναφέρουν πως «ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο Ιμπραήμ Αφελάι, ο Κλάας-Γιαν Χούντελαρ και ο Νάιτζελ Ντε Γιονγκ διασκέδασαν μέχρι αργά με δροσερά Ρουμανάκια μετά το ματς της εθνικής τους ομάδας».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης το πάρτι σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί της πρωτεύουσας είχε οργανώσει ο Αντριάν Μούτου, άλλο παιδί για υιοθέτηση και κάποια χρόνια μπλεγμένος και με ντόπες, ενώ και ο Τσίπριαν Μαρικά, αγόρι που το δρομολόγιο εκκλησία-σπίτι/σπίτι-Εκκλησία ακολουθούσε πάντα πιστά, είχε το… δικό του ρόλο. Η βραδιά άρχισε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα (sic) και ολοκληρώθηκε στις 4, πολύ νωρίς όπως θα σημείωνε ο Γκασγκόιν!

 

Το ρεκόρ στην Bundesliga με τις περισσότερες νίκες από την αρχή της σεζόν έσπασε η Μπάγερν Μονάχου, η οποία επικράτησε 5-0 της Φορτούνα Ντίσελντορφ και πάει…τρένο! Οι Βαυαροί κατάφεραν να σημειώσουν την όγδοη επιτυχία τους στο γερμανικό πρωτάθλημα και κυνηγάνε ένα ρεκόρ γοήτρου, καθώς θα προσπαθήσουν να ισοφαρίσουν τη Γιουβέντους και τη Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίες στα δικά τους πρωταθλήματα είχαν σημειώσει εννιά σερί νίκες από την αρχή της σεζόν.

Στην ιστορία της Bundesliga τρεις ομάδες έχουν ξεκινήσει με επτά σερί επιτυχίες: Μπάγερν Μονάχου (1995/1996), Καϊζερσλάουτερν (2001/2002) και Μάιντς (2010/2011).

Οι συνεχόμενες επιτυχίες παρ’όλα αυτά δεν έδωσαν σε αυτές τις ομάδες τον τίτλο του πρωταθλήματος. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι η μοναδική ομάδα που κατάφερε να πάρει τον τίτλο και στις τρεις περιπτώσεις.

Το 28ο πέναλτι στην καριέρα του στην Primera Division πέτυχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στη Θέλτα. Ο Πορτογάλος ισοφάρισε την επίδοση του μεγάλου Μίτσελ, ο οποίος πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα στην ιστορία των «μερένχες».

Μόνο ο Ούγκο Σάντσες έχει πετύχει περισσότερα πέναλτι (35) για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ή Πιτυρίδας συνέχισε το σερί σκοραρίσματος απέναντι σε κάθε ομάδα της Primera Division που έχουν αντιμετωπίσει οι «μερένχες». Αυτή τη στιγμή ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έχει πετύχει γκολ κόντρα σε 31 διαφορετικές ομάδες του πρωταθλήματος. Όσο για τον Λιονέλ Μέσι, μεγάλο αντίπαλο του Ρονάλντο, έχει σκοράρει απέναντι σε 30 διαφορετικές ομάδες.

Ο Ρονάλντο βρίσκεται μόλις δύο γκολ μακριά για να πιάσει στον πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών της Ρεάλ Μαδρίτης τον Μπουτραγκένιο (122), ενώ τρία γκολ τον χωρίζουν από τον Πίρι (123).