Αθλητισμος

Και ξαφνικά το μπλε της πισίνας έγινε πράσινο στο Ρίο (εικόνες)

«Εεεε! Τι συνέβη εδώ;», η εύλογη απορία του Βρετανού ολυμπιονίκη στις καταδύσεις, Τομ Ντέιλι

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με απορία κοιτούν οι αθλητές του αγωνίσματος της κατάδυσης, οι θεατές και οι δημοσιογράφοι τα νερά της πισίνας στο κολυμβητήριο «Μαρία Λενκ» του Ρίο Ντε Τζανέιρο βλέποντας το χρώμα των υδάτων να αλλάζει από μπλε σε πράσινο. Όπως γράφει το BBC οι αθλητές έμοιαζαν περισσότερο με θαλάσσιους λέοντες παρά με ολυμπιονίκες.

image

Οι δύο πισίνες του σταδίου είχαν το ίδιο γαλάζιο χρώμα τη Δευτέρα, την Τρίτη όμως η πισίνα όπου πραγματοποιούνται οι καταδύσεις πήρε πρασινωπή απόχρωση. Οι φωτογραφίες της πράσινης πισίνας έκαναν το γύρο του κόσμου και πολλές ήταν οι απορίες των χρηστών στα social media. Όπως χαρακτηριστικά έγραψε ένας χρήστης για να τρολάρει την κατάσταση: «Μήπως έκανε καμιά νυχτερινή βουτιά ο Σρεκ;»

image

Λογικός και ο προβληματισμός του Βρετανού πρωταθλητή καταδύσεων, Τομ Ντέιλι, ο οποίος την Δευτέρα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με μπλε νερό στην πισίνα. «Εεεεε, τι συνέβη εδώ;», έγραψε στο Twitter.

Οι αρμόδιοι δηλώνουν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την υγεία των αθλητών από την ξαφνική αλλαγή του χρώματος των υδάτων, αλλά ακόμα δεν έχουν δώσει μια πειστική απάντηση για την αιτία της αλλαγής του χρώματος.

image

Η Βρετανή αθλήτρια των καταδύσεων Τόνια Κάουτς δήλωσε σε δημοσιογράφο του Guardian ότι ο χρώμα του νερού γινόταν όλο και πιο πράσινο όσο περνούσε η ώρα, με αποτέλεσμα όταν ήρθε η σειρά της να διαγωνιστεί να μην βλέπει τη συναθλήτριά της κάτω από το νερό. Το χρώμα της πισίνας δεν θα είναι μάλλον το τελευταίο ανεξήγητο περιστατικό σε μια ήδη προβληματική διοργάνωση και το τρολάρισμα στο Twitter πήρε φωτιά.