Πολιτικη & Οικονομια

ΔΕΗ: Καμία αλλαγή όρων για τους πελάτες με σταθερά συμβόλαια

Με αφορμή σχετικό ρεπορτάζ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λογαριασμοί ρεύματος:
Λογαριασμός ρεύματος © Εurokinissi

ΔΕΗ: Δεν υφίσταται καμία αλλαγή των όρων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για τους πελάτες (υπολογίζονται σε 500.000) που «κλείδωσαν» σταθερά τιμολόγια.

Απάντηση στα δημοσιεύματα περί αυθαίρετων αλλαγών από τους παρόχους στα τιμολόγια ρεύματος δίνει η ΔΕΗ, σύμφωνα με την οποία δεν υφίσταται καμία αλλαγή των όρων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για τους πελάτες της επιχείρησης (υπολογίζονται σε 500.000) που έχουν σταθερά τιμολόγια.

«Τα σταθερά συμβόλαια της ΔΕΗ myHome Enter, myHome Enter+ και myHome Online έχουν ορισμένη διάρκεια και τιμή, η οποία παραμένει σταθερή μέχρι τη λήξη της σύμβασης. Τα συμβόλαια αυτά δεν υπόκεινται σε καμία ρήτρα και η ΔΕΗ δεν έχει προβεί σε καμία αλλαγή όρων της σύμβασης σταθερού συμβολαίου πριν από τη λήξη της για τους περισσότερους από 500.000 πελάτες της, που έχουν επιλέξει προϊόντα σταθερού τιμολογίου» αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΕΗ.

Τι ανέφερε το ρεπορτάζ

Οι προμηθευτές εδώ και μήνες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, αναθεωρούν μονομερώς τις συμβάσεις πελατών τους που επέλεξαν σταθερά τιμολόγια και τα οποία η ενεργειακή κρίση με τις υψηλές χονδρεμπορικές τιμές, κατέστησε ζημιογόνα.

Όπως επισημαίνεται, αξιοποιούν με αυθαίρετο πολλές φορές τρόπο τον κώδικα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, που κατοχυρώνει το δικαίωμα αυτό των προμηθευτών υπό προϋποθέσεις, οι οποίες αφήνουν περιθώρια μιας αλλαγής ερμηνείας κατά το δοκούν.

Ο κώδικας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας θέτει ως προϋπόθεση για τη μονομερή τροποποίηση της σύμβασης για "σπουδαίο" πάντα λόγο, την ενημέρωση εγγράφως 60 ημερολογιακές ημέρες πριν από την εφαρμογή της τροποποίησης. Η ειδοποίηση έρχεται σε χωριστό έντυπο που συνοδεύει τον λογαριασμό ρεύματος ή σε ειδικό πεδίο εντός του λογαριασμού κατανάλωσης ή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο κώδικας προβλέπει μάλιστα ότι κατ’ εξαίρεσιν η ενημέρωση σχετικά με την τροποποίηση της χρέωσης προμήθειας μπορεί να γίνει με τον πρώτο λογαριασμό κατανάλωσης που ακολουθεί την τροποποίηση.

Οι καταναλωτές δηλαδή λαμβάνουν τους αυξημένους λογαριασμούς και ταυτόχρονα ενημερώνονται για να αποφασίσουν αν θα αναζητήσουν άλλο τιμολόγιο ή άλλον πάροχο. Οι ίδιες οι ρυθμίσεις του κώδικα είναι καταφανώς υπέρ των προμηθευτών, οι οποίοι άλλωστε και συμμετείχαν στις σχετικές διαβουλεύσεις της ΡΑΕ, σημειώνεται στο ίδιο ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.