- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ακούει κανείς;
Αυτό κι αν είναι σουρεαλιστικό… Όταν οι Sex Pistols υπέγραφαν συνεργασία με τη Live Nation Merchandise υπολόγιζαν
Αυτό κι αν είναι σουρεαλιστικό… Όταν οι Sex Pistols υπέγραφαν συνεργασία με τη Live Nation Merchandise υπολόγιζαν να πουλάνε κάνα t-shirt και κάνα καπελάκι με τ’ όνομά τους σε νοσταλγούς 50άρηδες που μεγάλωσαν με το punk και σε παραμυθιασμένους πιτσιρικάδες. Όταν όμως μπλέκεις με μεγάλες εταιρείες, που δεν έχουν ιερό και όσιο, τα πράγματα μπορεί να πάρουν δραματική τροπή. Η ισοπεδωτική Live Nation κάνει πλάκα με το punk attitude κι εκχωρεί τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος αλλά και της γραφιστικής αισθητικής των Sex Pistols σε μια γαλλική εταιρεία αρωμάτων και καλλυντικών. Ένα άρωμα βασισμένο στη μορφή που είχε το σιγκλάκι “God Save the Queen” κυκλοφορεί ήδη, ενώ θα ακολουθήσει κι ένα σαπούνι βασισμένο στο “Never Mind the Bollocks”. Επιτέλους… Μετά από 40 χρόνια το punk είναι καθαρό και περιποιημένο, έτοιμο να καταναλωθεί.
It’s Οnly Rock’n’Roll…
Μετά από 50 χρόνια η σκιά του παραμένει βαριά κι όποιος κοιμηθεί από κάτω δεν συνέρχεται. Αλλόκοτες φιγούρες, λαμέ σακάκια, γρήγορες κιθάρες, καταραμένες ζωές, ψυχεδελικά χρώματα κι ένα 12μετρο boogie που δεν πεθαίνει ποτέ. It’s Only Rock’n’Roll But I Like It, όπως μας επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο ο Jim Jones (ex- Thee Hypnotics) αλλά και ο Tav Falco, που χρόνια τώρα καλύπτει υπογείως το χώρο μεταξύ Willy de Ville και Tom Waits.Oι The Jim Jones Revue με το άλμπουμ “Burning Your House Down” (****), σε παραγωγή του Jim Sclavunos, φέρνουν το «βρόμικο» rock’n’roll του Little Richard και του Chuck Berry στον 21ο αιώνα, ενώ οι Tav Falco & the Unapproachable Panther Burns με το “Conjurations: Séance for Deranged Lovers” (****) κρύβουν το δικό τους rock’n’roll σε ένα σκοτεινό καμπαρέ και το μπερδεύουν με tango, κυρίες από τη Σανγκάη, βαλκανικές πρωτεύουσες, μυστικά ραντεβού, σκληρές κιθάρες και pink Cadillac.
Soundtrack φθινοπώρου
Στον πρώτο δίσκο της Dalot “Loop Over Latitudes” (****) «βρέχει συνέχεια» και 8 μουσικά γλυπτά ατμοσφαιρικής electronica, στολισμένα με ήχους από φωνές, κιθάρες και tablas, δίνουν εικόνα στην εσωτερικότητα. Με διαδρομή απ’ την Κρήτη στο Brighton (όπου γεννήθηκε και το ΕΡ “Flight sessions”) κι από κει στη Νέα Υόρκη, η Μαρία Παπαδομανωλάκη ταξιδεύει, φτιάχνοντας ήχους που μας ταξιδεύουν μαζί της. (Το άλμπουμ κυκλοφορεί από την καλιφορνέζικη εταιρεία n5MD.)
Φύλλα χαλκού, επιχαλκωμένες βίδες και μέσα ένα CD-r και ειδικό χαρτί με τις πληροφορίες… Όλα φτιαγμένα στο χέρι και μόνο σε 30 αντίτυπα. Ο Matteus ταξιδεύει μεταξύ Αθήνας και Ισλανδίας ηχογραφώντας το “Uggly Doll’s Stories” (***), μια βουτιά στα σκοτεινά μέρη του μυαλού και σε απόκοσμες τοποθεσίες, με φωνές που φέρνει ο άνεμος και ηλεκτρονικούς ήχους που γεννάει ο ρομαντισμός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο κορυφαίος Αυστραλός καλλιτέχνης μιλά με θαυμασμό για το γκρουπ και περιγράφει τη δύναμη της ζωντανής μουσικής
Ο χολιγουντιανός σταρ συνεργάστηκε με τον μυστηριώδη μουσικό σε ένα νέο βίντεο
Το talk of the town της νυχτερινής Αθήνας που δεν πρέπει να χάσεις
Μια νέα κυκλοφορία από την εταιρεία «Μικρός Ήρως»
Το «Don’t be Dumb» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 16 Ιανουαρίου 2026
Όπως κάθε χρόνο, ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Εμείς, τα μέλη του συγκροτήματος Χειμερινοί Κολυμβητές, βρήκαμε μια άλλη λύση, προσωρινή βέβαια
Η στροφή στο festive listening ξεκινά όλο και νωρίτερα
Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Thievery Corporation επιστρέφουν
Το bonus day της σταρ της ποπ που θα ήθελε να ζήσει κάθε εργαζόμενος.
Ένα από τα σημαντικότερα γκρουπ των 90s θα πλαισιώσει τον headliner Moby
Λόγω θεμάτων υγείας των μελών της θρυλικής μπάντας
Δύο καλλιτέχνες από τη Σύρο επανερμηνεύουν το κλασικό τραγούδι ως σύγχρονη αφήγηση για τον έλεγχο, την εξάρτηση και τις σχέσεις που παγιδεύουν
Ο Λευκός Οίκος δείχνει να τo απολαμβάνει
«Δεν θα ήθελα να είμαι στην κριτική επιτροπή για το ελληνικό τραγούδι», πρόσθεσε ο τραγουδιστής
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Το απόλυτο electronic event λίγο πριν αλλάξει η χρονιά by For303, Blend και Yucatan
Η βραδιά που φέρνει την απόλυτη festive house εμπειρία στην Αθήνα
Η επίσημη ανακοίνωση της EBU μετά τις αποχωρήσεις
Ένα αξέχαστο μουσικό καλοκαίρι με Nation of Language, The Flaming Lips και Jehnny Beth
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.