Βιβλιο

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Καθηγητή Π. Ε. Πετράκη

Με τίτλο «Greek Culture After the Financial Crisis and the Covid-19 Crisis. An Economic Analysis»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παναγιώτης Ε. Πετράκης, «Greek Culture After the Financial Crisis and the Covid-19 Crisis. An Economic Analysis»

Greek Culture After the Financial Crisis and the Covid-19 Crisis. An Economic Analysis: Το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Ε. Πετράκη από τις εκδ. Palgrave McMillan

Μόλις εκδόθηκε το νέο βιβλίο του Καθηγητή Παναγιώτη Ε. Πετράκη από τον εκδοτικό οίκο Palgrave McMillan (ISBN 978-3-030-81017-7) με τίτλο «Greek Culture After the Financial Crisis and the Covid-19 Crisis. An Economic Analysis», το οποίο μέσα από 16 κεφάλαια μελετά την εξέλιξη της ανθρώπινης σκέψης, δράσης και συμπεριφοράς ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης του 2008 και της κρίσης της πανδημίας του Covid-19. Μέσα από την παρουσίαση και ανάλυση δεδομένων, όπως έχουν καταγραφεί για τουλάχιστον μια δεκαετία, και χρησιμοποιώντας την ελληνική οικονομία ως μελέτη περίπτωσης, οι συγγραφείς εξετάζουν τις αλλαγές στο κοινωνικό και ανθρώπινο κεφάλαιο, την όλο και μεγαλύτερη αποφυγή κινδύνου και τις αλλαγές στη ψυχολογία και την ανθρώπινη δράση των ανθρώπων στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Παναγιώτης Ε. Πετράκης, «Greek Culture After the Financial Crisis and the Covid-19 Crisis. An Economic Analysis»
Το μεγαλύτερο μέρος των στοιχείων που παρουσιάζονται στην ανάλυση του βιβλίου προέρχονται από πανελλαδικές προσωπικές συνεντεύξεις σε νοικοκυριά με χρήση έντυπου ερωτηματολογίου, οι οποίες διεξήχθησαν από την εταιρία δημοσκοπήσεων «Μέτρον Analysis» σε δύο κύματα. Το πρώτο κύμα διεξήχθη σε δείγμα 800 ατόμων από τις 15/11/2019 έως τις 8/12/2019 και το δεύτερο κύμα διεξήχθη επίσης σε δείγμα 800 ατόμων τον Οκτώβριο του 2020.

Το βιβλίο εμπίπτει εντός της ευρύτερης σειράς βιβλίων της Palgrave MacMillan με τίτλο «The Political Economy of Greek Growth up to 2030» η οποία αναλύει τις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής πολιτικής οικονομίας μελετώντας έννοιες όπως η βιωσιμότητα, η βιώσιμη διακυβέρνηση και η πολιτική λειτουργία, η οικονομική συμπεριληπτικότητα, οι πολιτισμικές συμπεριφορές που προωθούν τη μεγέθυνση και η δυναμική οικονομική ανάπτυξη, μέσω μιας εξελικτικής προσέγγισης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς ζουν οι γυναίκες και οι ομοφυλόφιλοι άνδρες στις χώρες του Μαγκρέμπ
Το κουίρ βιβλίο της εβδομάδας: Abdellah Taïa. Πώς ζουν οι γυναίκες και οι ομοφυλόφιλοι άνδρες στις χώρες του Μαγκρέμπ

«Η ζωή με το δικό σου φως» του Abdellah Taïa είναι μια γοητευτική καταβύθιση σ’ έναν κόσμο άγνωστο, σκληρό και ανθρώπινο, όπου οι κατηγοριοποιήσεις και οι κανόνες της Δύσης δεν χωρούν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.