Βικτόρια Χίσλοπ: Πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα η διάσημη συγγραφέας
Το διάταγμα υπέγραψε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Ελληνίδα πολιτογραφήθηκε η διάσημη Βρετανίδα συγγραφέας, Βικτόρια Χίσλοπ - Η Χίσλοπ συστήθηκε στο ελληνικό κοινό με το βιβλίο της «Το Νησί».
Ελληνίδα πολιτογραφήθηκε η διάσημη Βρετανίδα συγγραφέας, Βικτόρια Χίσλοπ. Μετά τον Τομ Χανκς, η συγγραφέας του επιτυχημένου μυθιστορήματος «Το Νησί» απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου προχώρησε στην τιμητική της πολιτογράφηση λαμβάνοντας υπόψη την παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας μέσα από το έργο της Χίσλοπ, καθώς και την «ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού».
«Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Ελληνίδα πολίτη την αλλοδαπή ΧΙΣΛΟΠ ΒΙΚΤΟΡΙΑ του ΤΖΟΝ ΕΒΕΡΑΡΝΤ, γεννηθείσα την 8-6-1959 στο Μπρόμλεϊ του Ηνωμένου Βασιλείου», αναφέρει το διάταγμα που υπογράφει η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Η Χίσλοπ είναι βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος, της οποίας το έργο «Το Νησί» έγινε μπεστ σέλερ και κυκλοφόρησε σε 23 χώρες εκτός της Ελλάδας. Μάλιστα, πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο επιτυχημένα μυθιστορήματα διεθνώς ενώ συμπεριλαμβάνεται στα 100 βιβλία που καθόρισαν τη δεκαετία.
Η ίδια έχει σημειώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της πως «δεν έχω καθόλου έμπνευση στην Αγγλία. Στην Ελλάδα εμπνέομαι γιατί έχει ιστορίες, έχει ανθρώπους που αγαπάω, δεν έχει ησυχία ποτέ και υπάρχει πάντα δράση».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
16 ταινίες μικρού μήκους; Θα μπορούσαν!
Ο διακεκριμένος ψυχίατρος – ψυχαναλυτής μιλάει για την αλληλένδετη σχέση σώματος και ψυχής
Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 24 γλώσσες
2 βιβλία για να διαβάσουμε τις ημέρες των γιορτών
Η συνεισφορά του γάλλου οικονομολόγου στον δημόσιο διάλογο περί ανισοτήτων από το 2014 μέχρι σήμερα
Ο Παναγιώτης Σκληρός μας ταξιδεύει στη Λευκάδατων δεκαετιών του ’50, του ’60 και του ’70 μέσα από τα βιβλία «Μικρές λευκαδίτικες ιστορίες» και «Η Αλτάνη και άλλες Λευκαδίτικες ιστορίες»
Ένα αφήγημα «για τα πάθη του σώματος και τις ανάγκες της ψυχής»
«Η προσφορά του στη γενιά μας και στα πολιτικά πράγματα της χώρας θα παραμείνει σημαδιακή»
Ρωτήσαμε 10 προσωπικότητες από τους χώρους των τεχνών, των βιβλίων, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής ζωής να μας μιλήσουν για τα τρία βιβλία που διάβασαν και αγάπησαν περισσότερο μέσα στο 2024. (Έχουμε κι ένα έξτρα. Κι είναι, φυσικά, ποίηση.)
Αποσπάσματα από το βιβλίο Έρωτας και Ασθένεια του David Morris
Εποχές κόλασης ή paradiso;
Κείμενα των Όργουελ, Λούξεμπουργκ, Ιστράτι και Γκογκ
Τα δώρα της Athens Voice στους αναγνώστες της
«Προσπάθησα να γράψω ένα ποίημα που δεν παραιτείται, δεν παραδίδεται, δεν σηκώνει αμαχητί τα χέρια ψηλά, δεν το βάζει στα πόδια μπροστά στην αγριάδα και τη σκληρότητα της ζωής και της εποχής»
«Ίσως τώρα να είμαστε μπροστά στο ενδεχόμενο να γίνουμε τελικά θύματα τις ίδιας μας της επιτυχίας ως είδος»
Ξεφυλλίζουμε νέα βιβλία και προτείνουμε ιδέες και τίτλους
Ξεφυλλίζουμε νέα βιβλία και προτείνουμε ιδέες και τίτλους για τους μικρούς φίλους του βιβλίου
Αν μιλάτε συχνά με φαντάσματα, δεν χρειάζεται να διαβάσετε αυτό το βιβλίο. Αν όμως όχι, δείτε τι ιστορίες έχουν να σας πουν.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.