Νικήτας Κανάκης

Νικήτας Κανάκης

Ο Δρ Νικήτας Κανάκης, Αντιπρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, γεννήθηκε το 1967 και κατάγεται από τη Λακωνία. Σπούδασε Οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Παιδοδοντιατρική και Οδοντιατρική ασθενών με ειδικές ανάγκες στο Πανεπιστήμιο του Leeds στη Μεγάλη Βρετανία.

Σήμερα ασκεί την οδοντιατρική ως ιδιώτης γιατρός στην Αθήνα και έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών MSc «Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας».

Έχει επίσης διατελέσει για σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, έχοντας εκλεγεί στις θέσεις του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα, και έχει συμμετάσχει σε ιατρικές και ανθρωπιστικές έκτακτες αποστολές σε όλο τον κόσμο (Αφγανιστάν, Ιράκ, Κοσσυφοπέδιο, Ερυθραία, Λίβανος, Παλαιστίνη, Ινδία, Τουρκία, Αλβανία, Συρία κ.α.).

Έχει πρωτοστατήσει στο κίνημα κατά της εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα, έχοντας ενεργό ρόλο στην ίδρυση του πρώτου καταφυγίου για τα θύματα εμπορίας ανθρώπων στη χώρα μας.

Ο ίδιος έχει διοριστεί ως επίτιμο μέλος της ειδικής επιτροπής του Υπουργείου Εξωτερικών για την αντιμετώπιση του δουλεμπορίου (2003-2004), εκπροσωπώντας την κοινωνία των πολιτών.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ