Δυνατές ετικέτες και κάποια Magnum που δίνουν τόνο γιορτινό
- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αλεξάνδρα Μπασπανέλου
Δηλώνει φανατική τριών κινημάτων: «Save the water, drink wine», «Music can change the world» και «It’s all about Retro». Ζει στη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτη του Τμ. Χημείας Α.Π.Θ. και πλέον ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της πάνω στην Οινολογία στο Γ.Π.Α. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα οινολογίας στο ΙSVV του Bordeaux της Γαλλίας, ενώ μέχρι στιγμής κατέχει τους τίτλους L1 & L2 WSET στο κρασί και L1 στα Spirits. Έκανε τις πρακτικές της ασκήσεις στα οινοποιεία Ε.TSANTALIS και Κτήμα Γεροβασιλείου, ενώ στο παρελθόν έχει συνεργαστεί και με την Οινοποιία Σπυρόπουλου. Το μέρος που την «ηρεμεί» περισσότερο είναι το αγαπημένο της Κτήμα Γεροβασιλείου, καθώς πλέον ανήκει στο team των οινολόγων του, ενώ είναι και οινοξεναγός. Το 2023 αναδείχθηκε «Βest Associate Judge» στον 23ο Δ.Δ.Ο.Α.Θ. Της αρέσει να ταιριάζει το κρασί με την αγαπημένη της μούσα, τη μουσική, πάνω στην οποία η ίδια διαθέτει πολυετείς σπουδές, ενώ είναι μέλος των Vino Rojo Band. Αρθρογραφεί στο blog της Alexandra’s Vineyarts και χαίρεται πάρα πολύ που αποτελεί μέλος της Athens Voice!
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Μια αγαπημένη ποικιλία με μεγάλο και φανατικό κοινό
Από τις ποικιλίες Gewurztraminer, Viogner, Μοσχάτο και Μοσχοφίλερο
Τα ροζέ μας αρέσουν πολύ και ταιριάζουν με την εποχή
Το Κτήμα Σκούρα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση με ένα επετειακό κρασί από 21 οινοποιητικές χρονιές
Υψώνουμε το ποτήρι στα 200 χρόνια της Επανάστασης!
Τσίπουρο, ούζο και ρακή με νότες αλμύρας και ελληνικής παράδοσης
Το «κρασί της ταβέρνας» ανοίγει πανιά για νέα, ενδιαφέροντα μονοπάτια
Κόκκινο κρασί και κρέας, δυο αχώριστοι φίλοι
Η Ελλάδα παράγει φοβερά gin, tequilas και brandy