Τα «ανθελληνικά» άρθρα και ποια θα έπρεπε να είναι η απάντησή μας
Σώτη Τριανταφύλλου
Η Σώτη Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα (Φωκίωνος Νέγρη) το 1957. Είναι ιστορικός και συγγραφέας. Αποφοίτησε από τη Φαρμακευτική του ΕΚΠΑ το 1979 και στη συνέχεια σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο πανεπιστήμιο της Nice και της Αθήνας. Έκανε διδακτορικές σπουδές στην Αμερικανική Ιστορία (στο Παρίσι (ΕΗΕSS)) και στην Ιστορία της Αμερικανικής Πόλης (στη Νέα Υόρκη (NYU)), μεταδιδακτορικές στην ιστορία των μαθηματικών, στη ρωσική ιστορία και στις διεθνείς σχέσεις. Ειδικεύτηκε στην ιστορία του Ψυχρού Πολέμου. Το τελευταίο της δοκίμιο είναι «Μόνοι στον κόσμο: Ευρωπαίοι συγγραφείς, αντιαμερικανισμός και η αμερικανική μοναξιά». Το τελευταίο της μυθιστόρημα έχει τίτλο «Άκου το λιοντάρι».
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Γιατί δεν πρέπει να περιμένουμε αντιπολεμικό ή αντιπουτινικό κίνημα στη Ρωσία
Το δεύτερο μέρος μια σειράς άρθρων που διατρέχουν ολόκληρο τον 20ό αιώνα και τις δύο δεκαετίες του 21ου
Ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι στα φονταμενταλιστικά τζαμιά, η ευρωπαϊκή αριστερά ανησυχεί για την «ισλαμοφοβία»
«Μέσα από το βιβλίο “Rural Places and Planning” προσπαθούμε να δείξουμε ποιος είναι ο ρόλος των πρωτοβουλιών μεμονωμένων πολιτών και η αξία των δικτύων στην ανάπτυξη των τόπων»
Όπως πολλά ζητήματα, οι Γερμανοί αντιμετωπίζουν τη διακοπή της κύησης με διστακτικότητα και αμφισημία
Χάσαμε την περιέργεια του ταξιδιώτη και γίναμε ευκαιριακοί ―οπορτουνιστές― επισκέπτες, καλοπερασάκηδες και ταυτοχρόνως ανθεκτικοί στην ταλαιπωρία
Η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου μιλάει για την ευρωπαϊκή παιδεία – Ακούστε το 5ο επεισόδιο του podcast «Το Μέλλον της Ευρώπης»
Ανάλυση ενός γαλλικού φαινομένου: το δίκιο και το άδικο του Ζαν-Λυκ Μελανσόν
Η χριστιανική δεξιά, που αγωνίζεται κατά της αντισύλληψης και γενικά της κοινωνικής επιτρεπτικότητας, είναι σήμερα η κύρια υπεύθυνη για τον κοινωνικό διχασμό στις ΗΠΑ