O Γιώργος Θ. Παυριανός μας ξαναθυμίζει τη ζωή του πιο ωραίου Έλληνα σχεδιαστή που πέθανε από Aids
Γιώργος Παυριανός
Γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου του 1965 στην Πάτρα. Αριστούχος μαθητής, μπήκε με υποτροφία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο το οποίο ουδέποτε τελείωσε. Το 1978 εργάστηκε στο Τρίτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου με διευθυντή το Μάνο Χατζιδάκι. Στη δισκογραφία εμφανίστηκε το 1981 και από τότε μέχρι σήμερα έχει γράψει τρομερά σουξέ τα οποία από σεμνότητα δεν αναφέρει. Το διάστημα 1986-1996 δούλεψε σαν δημοσιογράφος στα περιοδικά "Πρόσωπα", "Κλικ", "Men", "Diva", Γυναίκα", "Nitro", όπου δημιούργησε αίσθηση όχι τόσο για τα κείμενά του, όσο για τις αλεπάλληλες μεταμφιέσεις του με τις οποίες εικονογραφούσε τα θέματά του. Το 2006 ξεκίνησε η συνεργασία του με την Athens Voice. Άγαμος, λάτρης της παρέας και του κρασιού, φύση καλλιτεχνική και ανήσυχη, αντιφατικός σαν προσωπικότητα, με χιούμορ και υπομονή, ζει λιτά στο μικρό του δώμα στο Παγκράτι και μπορεί να υπερηφανευτεί ότι έχει επιζήσει χάρις στην καλοσύνη των φίλων του.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Ένα podcast αφιερωμένο στον ζωντανό αυτό μύθο με αφορμή τα γενέθλιά του
Με αφορμή τη βράβευση του Οδυσσέα Ελύτη με το βραβείο Νόμπελ, το 1979, ο Γιώργος Παυριανός θυμάται τη συνάντησή του με τον ποιητή εκείνη την ημέρα
Στο 40ό επεισόδιο του Podcast «Μυθικά Πρόσωπα», ο Γιώργος Παυριανός θυμάται παλιές ιστορίες με τη βασίλισσα της νύχτας και φτιάχνει ένα φανταστικό πρόγραμμα για μια μελλοντική εμφάνιση της Ζωζώς Σαπουντζάκη στο Μέγαρο Μουσικής.
Ο Γιώργος Παυριανός θυμάται όσα έζησε με τον ηθοποιό και showman που έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, 14 Οκτωβρίου 2004
Η διαδρομή του Έλληνα σχεδιαστή από τα φτωχικά σπίτια του Πειραιά, στα μεγάλα σαλόνια και τις πασαρέλες της Αθήνας
Σαν σήμερα το 1952 γεννήθηκε η αγαπημένη Μαλβίνα και ο Γιώργος Παυριανός θυμάται τη συνάντησή τους
Αφιερωμένο στον Βαγγέλη Παπαθανασίου είναι το 35ο επεισόδιο του Podcast «Μυθικά Πρόσωπα».
Μια ιστορία με τον Σάκη Ρουβά αφηγείται ο Γιώργος Παυριανός στο 34ο Podcast «Mυθικά Πρόσωπα»
Στο 30ό Podcast «Μυθικά Πρόσωπα» ο Γιώργος Παυριανός παρουσιάζει την «Αποκάλυψη» του Ιωάννη σε δική του ποιητική απόδοση.