- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Πού θα βρεις την καλύτερη τούρτα αμυγδάλου
Παραδοσιακή, κρεμένια, με ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ και μάλιστα καβουρδισμένα σωστά
Η Τούρτα Αμυγδάλου του «Μπόζα» είναι η καλύτερη έβερ.
Υπάρχει και ως Πάστα (Αμυγδάλου) αν δεν θέλεις ολόκληρη την τούρτα, αλλά γιατί να μη την θέλεις; Είναι αφράτη, με φρέσκια, επίσης αφράτη σαντιγί, με ωραίο κίτρινο παντεσπάνι, με πλούσια κρέμα πατισερί και με περισσότερα αμύγδαλα (ντόπια, από αμυγδαλεώνες του Βόλου) από όσα μπορεί να φανταστεί κανείς ότι χωράνε σε ένα γλυκό: εκατοντάδες! Ελαφρά καβουρδισμένα αμυγδαλάκια, τραγανά, αρωματικά, μαζί με την τριανταφυλλένια ευωδιά του παντεσπανιού, ή ίσως της κρέμας, κάνουν την Τούρτα Αμυγδάλου του «Μπόζα» μοναδική. Μας την έφερε δώρο ένας φίλος στο σπίτι τις προάλλες και δεν την χορταίναμε.
Το ζαχαροπλαστείο «Μπόζας» υπάρχει από το 1967, η καταγωγή των γονιών του σημερινού ιδιοκτήτη είναι από την Κωνσταντινούπολη, όπου όμως δεν έφτιαχναν γλυκά παρά μόνο στο σπίτι. Ο νονός του πατέρα του ιδιοκτήτη, όπως διάβασα, ήταν για μια περίοδο ζαχαροπλάστης στο «Zonar’s», και ο πατέρας του κάποια στιγμή αφού μαθήτευσε κοντά στον νονό, πήγε στο Παρίσι για σπουδές (ζαχαροπλαστικής). Όταν γύρισε στην Ελλάδα, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και άνοιξε το ζαχαροπλαστείο. Είναι ούλτρα παραδοσιακό, χρόνια το θυμάμαι στην Κυψέλη (με μικρή μετακόμιση κάποια στιγμή, από τη μία γωνία σε άλλη) και χρόνια τώρα είναι διάσημο για την Τούρτα Αμυγδάλου – δεν έκανα κάποια τρελή ανακάλυψη, απλώς την ξαναθυμήθηκα. Θυμήθηκα και τα ωραία παστάκια του «Μπόζα», μίνι, τυλιγμένα σε ασημόχαρτο, τέλεια κεράσματα σε κάτι απογευματινά τσάγια, παστάκια που ήταν/είναι πάντα φρέσκα και σούπερ – η σοκολάτα που χρησιμοποιεί στα γλυκά ο «Μπόζας» είναι ελληνική, της ΙΟΝ, και όλα τα υπόλοιπα υλικά του είναι εγχώρια, εκτός από υψηλής ποιότητας.
Έκανα μεγάλη χαρά λοιπόν που ο «Μπόζας» όχι μόνον υπάρχει ακόμα, παρά εξακολουθεί να φιλοτεχνεί την ωραιότερη, πιο αφράτη, πιο χιονάτη, πιο γευστική και υπέροχη Τούρτα Αμυγδάλου στα Βαλκάνια.
«Μπόζας», Ζαχαροπλαστείο, Κερκύρας 39 & Παξών, Κυψέλη, 2108211107.