Tip of the day

Πού θα βρεις το καλύτερο πατατάκι;

Κανένα πατατάκι δεν είναι για πέταμα, αλλά κάποια είναι καλύτερα από τα υπόλοιπα.

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πού θα βρεις το καλύτερο πατατάκι;

Τα ελληνικά πατατάκια «The Serras Handcrafted Artisanal Chips with Wild Black Truffle» φτιάχνονται από πατάτες Σερρών και είναι τέλεια!

Οποιοδήποτε τσιπ, συσκευασμένο πατατάκι δηλαδή, φετίτσα λεπτή πατάτας σκυλο-τηγανισμένη, σκυλο-αλατισμένη και πακεταρισμένη με χ, ψ, ω αρωματικά, οποιοδήποτε πατατάκι έρχεται στο τραπέζι πλάι στην μπίρα ή στο ποτό σου, είναι καταπληκτικό: αλμυρό, τσακίρικο, τραγανό, ελαφρώς (αν είναι σωστό) λαδερούλι, απορροφά το αλκοόλ και σε φέρνει στα ίσα σου, ή έστω σου διασκεδάζει την πλήξη. ΟΛΑ τα πατατάκια τα κάνουν αυτά τα θαυματουργά, εκτός αν είναι μπαγιάτικα, οπότε δεν τρώγονται. Μόνο που τα πατατάκια  «The Serras», από τις Σέρρες όπως λέει και το όνομά τους, είναι δέκα φορές καλύτερα από το μέσο πατατάκι, ακόμα και από το καλλιτεχνικό, το Artisanal, αυτό που έρχεται από την Αγγλία π.χ., την πατρίδα του πατατακίου, και κοστίζει περισσότερο από τα εγχώρια επειδή είναι αγγλόφωνο.

Τα «The Serras Handcrafted Artisanal Chips with Wild Black Truffle», όπως γράφει η κομψή, υπερ-σύγχρονη συσκευασία τους, είναι…. πατατάκια μεν, όχι όπως τα ξέρουμε δε. Φτιάχνονται από πατάτες Σερρών, οι οποίες δεν είναι κοινές πατάτες παρά ορεινές, κίτρινες και νόστιμες πατάτες που καλλιεργούνται σε κάποιο υψόμετρο στον Νομό Σερρών. Τα διάβασα στο ιντερνετ αυτά για τις πατάτες, γιατί παρόλο που μαγειρεύω χρόνια (ναι εδώ μεγαλώνει η μύτη μου) παρόλο που θυμάμαι στις λαϊκές την πινακίδα «πατάτες Σερρών», δεν ορκίζομαι ότι τις ξεχωρίζω από την όψη. Αλλά η προέλευση της πατάτας, όπως λένε οι σεφ που κάτι παραπάνω ξέρουν, η προέλευση της πατάτας κάνει μεγάλη διαφορά στη γεύση και την υφή της.

Τα «The Serras Handcrafted Artisanal Chips with Wild Black Truffle» φτιάχνονται με μη βιομηχανικές διαδικασίες από αυτές τις ωραίες, Σερραιικές πατάτες. Η εταιρεία βγάζει κι άλλες γεύσεις – Με Θαλασσινό Αλάτι Αιγαίου, με Άγρια Ρίγανη, Κόκκινη Πιπεριά Φλωρίνης, Θαλασσινό Αλάτι και Μαύρο Πιπέρι. Όλες οι γεύσεις είναι τέεεεεεελειες, με το Μαύρο Πιπέρι και την Κόκκινη Πιπεριά να πλησιάζουν σε τελειότητα την Άγρια Μαύρη Τρούφα. Η οποία δίνει ένα γκουρμέ άρωμα (τρούφας, σίγουρα άγριας), μια διαφορετική γεύση, μια αίσθηση όχι απλού τσιπ παρά ειδικού καλλιτεχνικού σνακ που παρασκευάζει μπροστά στα μάτια σου κάποιος φιρμάτος σεφ… για λίγα ευρώ, στα ράφια του σουπερμάρκετ. 

Τα «The Serras» τα υπογράφει η Ergon, η εταιρεία που έχει ανοίξει δρόμους από το 2008 στον τομέα «Ελληνικό σνακ, αριστουργηματικό όμως, με καλλιτεχνική διάθεση», με προϊόντα μικρών παραγωγών, χωρίς χημικά και με αστραφτερό ντιζάιν στις συσκευασίες της. Και ειλικρινά, παρόλο που έχω δοκιμάσει τσιπς από όλο τον κόσμο, κανένα δεν πλησιάζει το «The Serras Handcrafted Artisanal Chips with Wild Black Truffle» ούτε στην ακρίτσα…

«The Serras Handcrafted Artisanal Chips with Wild Black Truffle», Ergon, Λασσάνη 9, Θεσσαλονίκη 54622, 2310-284224

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.