Tip of the day

Βρήκαμε την Dubai chocolate σε… κρουασάν!

Θα κλάψουν μανούλες…

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Flaked Croissanterie

Τα Flaked μετέτρεψαν σε κρουσάν τη viral Dubai chocolate

Αν έχεις TikTok και σου αρέσουν τα γλυκά, λογικά θα ξέρεις ήδη για την Dubai Chocolate, μία σοκολάτα από το Dubai που έγινε viral καθώς αντί για τις συνηθισμένες γεμίσεις μιας συνηθισμένης σοκολάτας, αυτή εδώ κρύβει μέσα της μία γέμιση από πραλίνα φιστικιού και… κανταΐφι! Η Dubai chocolate είναι ιδέα της Sarah Hamouda η οποία το 2021 δημιούργησε  το brand της Fix Dessert Chocolatier προμηθεύοντας το Ντουμπάι με σοκολάτες - όλες τους γεμάτες με απρόσμενες γεμίσεις. Προς το παρόν, τα προϊόντα της Fix Dessert Chocolatier είναι διαθέσιμα μόνο στο Ντουμπάι, αλλά αν σου άνοιξε κι εσένα η όρεξη για αυτή την περίεργη λιχουδιά, μόλις βρήκαμε το next best thing και είναι κολασμένο!

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να περιγράψω τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν, παρά τον κίνδυνο δημόσιου εξευτελισμού. Την Παρασκευή το πρωί βρίσκω δίπλα στο πληκτρολόγιό μου ένα κουτάκι από τα Flaked, γνωστό για τα βουτυρένια κρουασάν του. Τίποτα παράξενο μέχρι εδώ, όλοι ξέρουν την τρέλα μου για τα γλυκά, οπότε κατά καιρούς ανακαλύπτω διάφορα κουτάκια με γλυκά πάνω στο γραφείο μου (είτε έχω τους καλύτερους συναδέλφους στον κόσμο, είτε θα με σφάξουν το Πάσχα - θα δείξει). Αλλά αυτό που βρήκα όταν άνοιξα το κουτάκι, δεν το περίμενα: ένα γιγάντιο κρουασάν τιγκαρισμένο στη σοκολάτα, πασπαλισμένο με ξεροψημένο κανταΐφι. Δαγκώνω και μια λάβα από πραλίνα φιστικιού με επιπλέον crunchy κανταΐφι πλημμυρίζει το στόμα μου, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΩ, ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ!

Έχω πασαλειφτεί ολόκληρη: η μύτη μου έχει σοκολάτα, το πιγούνι μου κανταΐφι, τα μάγουλά μου πραλίνα φιστικιού. Και ακριβώς αυτή τη στιγμή της ηδονής (και της φινέτσας), ανοίγει η πόρτα και μπαίνει ο αρχισυντάκτης με σκοπό να μου συστήσει επίσημα (αμ, δεν…) άγνωστό μου άνθρωπο. Και για κάποιο λόγο εγώ… ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΤΡΩΩ ΤΟ ΚΡΟΥΑΣΑΝ. Ναι, ούτε δίνω το χέρι μου (το χρειάζομαι), ούτε λέω το όνομά μου (είμαι μπουκωμένη), απλώς κοιτάω τον άνθρωπο μασουλώντας. Ακούω τον αρχισυντάκτη να λέει «Άμα θες να φας καλά, να ρωτήσεις την Κατερίνα πού να πας για φαγητό» (τι να πει και αυτός ο έρμος;). Ρεζίλι; Ναι. Το μετάνιωσα; Όχι! (Δημήτρη, συγγνώμη!).
 
Μετά από την προσωπική αυτή επιτυχία, προτείνω να παραλάβετε το Dubai chocolate κρουασάν από τα Flaked και να το κατασπαράξετε σπίτι σας. Αν είναι δυνατόν και κρυμμένοι στην ντουλάπα σας, ακόμη καλύτερα. Θα το βρείτε μόνο Σάββατα και Κυριακές σε Μοσχάτο (Ομήρου 67 & Μακρυγιάννη), Νέα Σμύρνη (2ας Μαΐου 10), και στο κέντρο της Αθήνας (Κολοκοτρώνη 18) και μόνο μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, γιατί είναι limited edition. Σαν τη φινέτσα μου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.