Tip of the day

Πού θα βρεις το πιο Horror Things event στην Αθήνα για το Halloween

Το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ τρόμου επιστρέφει μέσα από έξι διαδραστικές ταινίες

Ελένη Βαρδάκη
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Horror Things by Cinema Alive: Οι διαδραστικές βραδιές τρόμου επιστρέφουν στις 25-27 Οκτωβρίου και 1-3 Νοεμβρίου στο Βυρσοδεψείο

Το πρώτο διαδραστικό σινεμά στην Ελλάδα, Cinema Alive, μπαίνει σε κλίμα Halloween παρουσιάζοντας έξι παραστάσεις τρόμου για όσους είστε λάτρεις των jump scares και των σκοτεινών ιστοριών. Αποχαιρετάμε το τελευταίο ΠΣΚ του Οκτωβρίου (25-27) και υποδεχόμαστε το πρώτο του Νοεμβρίου (1-3) δίνοντας ραντεβού στο πιο Horror Things event της Αθήνας, με προβολές, ειδικά εφέ και πάντοτε κάτι να τσιμπάμε και να πίνουμε. Ο χώρος του Βυρσοδεψείου στον Βοτανικό μετατρέπεται στο μέρος που πάνω από 40 ανιματέρ και ηθοποιοί θα προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία τρόμου.  

Τι και αν το Halloween ξεκίνησε από την Ιρλανδία και τη Σκωτία, πλέον γιορτάζεται σε όλο και περισσότερες χώρες, με τα έθιμά του να ταξιδεύουν από τη Βόρεια Αμερική μέχρι την Ευρώπη. Στην Ελλάδα δεν έχουμε κάποιον επίσημο εορτασμό του, όμως πάντοτε βρίσκονται ευκαιρίες για θεματικά πάρτι, εκδηλώσεις και μια δόση τρόμου σε αισθητική Frankenstein. Κυρίαρχα χρώματα είναι το μαύρο, το πορτοκαλί και το μωβ, με τις εικόνες τις σύγχρονου Halloween να βασίζονται σε μυθικά τέρατα, στοιχεία του φθινοπώρου (σκιάχτρα, κολοκύθες) και ιστορίες που φέρνουν ανατριχίλα.

Φανταστείτε όλα τα παραπάνω στην πιο κινηματογραφική και ζωντανή τους εκδοχή, μέσω του Cinema Alive. Πρόκεται γαι το πρώτο διαδραστικό σινεμά στη χώρα μας, του οποίου τα project βασίζονται στην αλληλεπίδραση του θεατή με ηθοποιούς, σκηνικά και τον ίδιο το χώρο, έχοντας ως αποτέλεσμα να μην βλέπει απλά την ταινία, αλλά και να τη ζει. Σινεμά, θέατρο και installations, τρεις διαφορετικές μορφές τέχνης, ενώνονται για να χαρίσουν μια διαφορετική και στην προκειμένη περίπτωση, αρκετά έντονη εμπειρία. Κλασσικές στιγμές της μεγάλης οθόνης έρχονται στο προσκήνιο και αυτή τη φορά γινόμαστε μέρος τους, νιώθοντας λίγη από την μαγεία των ταινιών που αγαπάμε να βλέπουμε ξανά και ξανά. Το φετινό Horror Things επιστρέφει με στόχο να κάνει τους εφιάλτες μας πραγματικότητα, με ταινίες όπως ο «Εξορκιστής», μονοπάτια βγαλμένα απο θρίλερ και ένα εξοπλισμένο Photo-Booth -γιατί αν δεν βγάλεις φωτογραφία είναι σαν να μην συνέβη ποτέ.

Horror Things 2024: Τι να περιμένετε

  • Horror διαδρομή: Ζήστε έναν εφιάλτη βγαλμένο από τα πιο διάσημα θρίλερ.
  • Θρίλερ photobooth: Απαθανατίστε την εμπειρία στο πιο ανατριχιαστικό σκηνικό.
  • Θεματικά ποτά και φαγητό: Απολαύστε ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού που ταιριάζει απόλυτα με την ατμόσφαιρα τρόμου.
  • Θεματική 𝗹𝗶𝘃𝗲 μουσική και 𝗗𝗝 𝘀𝗲𝘁𝘀: Μουσική για να σας βάλει σε ακόμα πιο τρομακτική διάθεση.
  • Θεματικές horror προβολές ταινίας

Horror Things 2024: Πρόγραμμα Προβολών

25.10 THE THING (1982)
Ταινία τρόμου επιστημονικής φαντασίας σε σκηνοθεσία Τζον Κάρπεντερ και σενάριο του Μπιλ Λάνκαστερ. Βασισμένο στη νουβέλα του 1938,«Who Goes There?», αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας ερευνητών στην Ανταρκτική που συναντούν το ομώνυμο «Thing», μια εξωγήινη μορφή ζωής που αφομοιώνει και στη συνέχεια μιμείται άλλους οργανισμούς. Η παραγωγή ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1970 ως πιστή προσαρμογή της νουβέλας, πέρασε από πολλούς σκηνοθέτες και συγγραφείς και κατέληξε να θεωρείται μια από τις καλύτερες ταινίες στο είδος της, έχοντας λάβει αρχικά πολλές αρνητικ΄ρε κριτικές. 

26.10 THE CONJURING (2013)
Υπερφυσική ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία Τζέιμς Γουάν και σενάριο Τσαντ Χέις και Κάρεϊ Γου. Ένα σπίτι, μια στοιχειωμένη κούκλα -σας θυμίζει κάτι το όνομα Άναμπελ- και οι ερευνητές παραφυσικών φαινομένων προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Η ταινία κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά στις 19 Ιουλίου 2013, δέχτηκε αρκετά θετικές κριτικές και επέστρεψε τρία χρόνια μετά με σίκουελ. 

27.10 A QUITE PLACE (2018)
Μετα-αποκαλυπτική ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία Τζον Κρασίνσκι και σενάριο των Σκοτ Μπεκ και Μπράιαν Γουντς. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από ένα ζευγάρι που προσπαθούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο. Εκεί που κατοικούν τυφλά εξωγήινα πλάσματα με οξεία αίσθηση ακοής. Μια ταινία που ξεχώρισε, μια και επιλέχθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Κριτικής και το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου ως μία από τις δέκα καλύτερες του 2018, λαμβάνοντας υποψηφιότητες για το Βραβείο Χρυσής Σφαίρας Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής, Όσκαρ Καλύτερου Μοντάζ Ήχου και Βραβείο Writers Guild of America για το καλύτερο πρωτότυπο σεναρίο.

01.11 THE CABIN IN THE WOODS (2011)
Κωμωδία τρόμου επιστημονικής φαντασίας που σκηνοθέτησε ο Ντρου Γκόνταρντ, με σενάριο του Γουέντον και Γκόνταρντ. Η πλοκή ακολουθεί μια ομάδα φοιτητών που αποσύρονται σε μια απομακρυσμένη καμπίνα στο δάσος, πέφτοντας θύματα τεράτων, ενώ κάποιοι άλλοι κινούν τα νήματα. Το σενάριο και οι ερμηνείες των ηθοποιών δέχτηκαν θετικά σχόλια από πολλούς κριτικούς. 

02.11 THE EXORCIST (1973)
Υπερφυσική ταινία τρόμου του σε σκηνοθεσία Γουίλιαμ Φρίντκιν από σενάριο του Γουίλιαμ Πίτερ Μπλάτι, βασισμένη στο μυθιστόρημα του 1971. Μία νεαρή κοπέλα βρίσκεται σε δαιμονική κατοχή και η μητέρα της αποφασίζει μέσω εξορκισμού και δύο ιερέων να τη σώσει. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων πολλοί ηθοποιοί και άτομα του συνεργείου τραυματίστηκαν, ενώ η παραγωγή διήρκεσε δύο φορές περισσότερο από το προγραμματισμένο. Λόγω πολλών ατυχιών, ο κόσμος άρχισε να πιστεύει ότι η ταινία ήταν καταραμένη.

03.11 TRAIN TO BUSAN (2016)
Νοτιοκορεατική ταινία τρόμου δράσης σε σκηνοθεσία Σανγκ-χο Γέον. Η ταινία διαδραματίζεται ως επί το πλείστον στα βαγόνια του τρένου προς την περιοχή Μπουσάν, όπου μια αποκάλυψη ζόμπι ξεσπά και απειλεί την ασφάλεια των επιβατών. Στις 7 Αυγούστου, η ταινία σημείωσε ρεκόρ ως η πρώτη κορεάτικη ταινία του 2016 που έσπασε το ρεκόρ κοινού με πάνω από 10 εκατομμύρια θεατές.

Εισιτήρια
Early Bird: 18€
Κανονικό: 22
*Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας, προτείνεται έγκαιρη προαγορά των εισιτηρίων μέσω του more.com και των συνεργαζόμενων καταστημάτων (Public, Nova, Media Markt, βενζινάδικα Shell, BP, EKO, Metro, My Market).

Horror Things
Τοποθεσία: Βυρσοδεψείο, Ορφέως 174, Βοτανικός
Οι πόρτες ανοίγουν: 20:00
Ηλικιακός περιορισμός: Η είσοδος επιτρέπεται σε άτομα άνω των 16 ετών.
(!) Η είσοδος απαγορεύεται σε άτομα με καρδιακά προβλήματα, επιληψία και εγκυμονούσες.