Tip of the day

Πού θα νοικιάσεις ένα σπάνιο αμάξι αντίκα;

Μία κούρσα στο χθες στην έκθεση Ariantique Classic Cars

Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην έκθεση Ariantique Classic Cars θα βρεις μία εκπληκτική σειρά σπάνιων κλασικών αυτοκινήτων- κάποια ηλικίας άνω των 100 ετών- συλλεκτικής έκδοσης, με retro design, χαρακτηριστικά φανάρια εποχής, περίεργα υλικά και χρώματα

Έχουν αυτό το κάτι οι αντίκες... Μία αδιάκοπη παρουσία στον χρόνο, έναν ρομαντισμό. Και όταν πρόκειται για αντίκες αμάξια, τότε αυτό το κάτι γίνεται ακόμη πιο ελκυστικό. Σήμερα, που πολλά αυτοκίνητα-ακόμη και αυτά με τις πόρτες να αιωρούνται- στερούνται «προσωπικότητας» και χαρακτήρα, τα vintage αυτοκίνητα μοιάζουν να γίνονται αντικείμενα πάθους και αφοσίωσης, με συλλέκτες ανά τον κόσμο να τα ερωτεύονται με το πρώτο γκάζι. Αν δεν ανήκεις στους τελευταίους, αλλά η κάψα σου να μπεις σε ένα τέτοιο αμάξι με νοσταλγικούς συνειρμούς είναι πάνω κάτω η ίδια, πήγαινε μία βόλτα στην Ariantique Classic Cars, την έκθεση κλασικών αμαξιών στον Άλιμο. Όποια αντίκα και αν πιάσεις τον εαυτό σου να χαζεύει, μπορείς και να τη νοικιάσεις. Τέλειο;

Ford A model 1930

Οι Αντίκες προς ενοικίαση στο Ariantique Classic Cars

Εκεί θα βρεις μία εκπληκτική σειρά σπάνιων κλασικών αυτοκινήτων συλλεκτικής έκδοσης, με retro design, χαρακτηριστικά φανάρια εποχής, περίεργα υλικά και χρώματα. Κάποια μάλιστα είναι άνω των 100 ετών, όπως η Citroen Type B 1922 και κάποια άλλα, όπως η Bmw 321 1938, κυκλοφορούν σε λιγότερα από 100 κομμάτια στον πλανήτη! Έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε 17 «κούρσες» που θα σε μεταφέρουν σε άλλη εποχή: Το ξύλινο Auto Union Dkw 1936, την Citroen B 14G 1925 με μπορντό λεπτομέρειες, την Jaguar MK II 1960- το αγαπημένο αυτοκίνητο της Βρετανικής Βασιλικής οικογένειας, την επτάμετρη λιμουζίνα Lincoln Continental 1990, τη μαύρη Mercedes 220 1964- iconic και κλασικό αμάξι για γάμους, το Ford A model 1930 με το ιδιαίτερο πίσω του κάθισμα, που οι Αμερικάνοι χαρακτηριστικά το έλεγαν κάθισμα της πεθεράς -εσύ αν δε θες, δεν την καλείς. Βέβαια, τα αμάξια έχουν ανώτατο όριο τα 50 χλμ, οπότε δε θα υπάρχει γκρίνια για την ταχύτητα- μπορείς να το ξανασκεφτείς. Προσωπικά αγαπημένο μου είναι η Rolls Royce Shadow II 1976. Είναι το όνομα της που με κάνει να τη βλέπω ως θρύλο και το σμαραγδί της χρώμα που με κάνει να μη μπορώ να πάρω τα μάτια μου από πάνω της.

Rolls Royce Shadow II 1976

Όλα είναι μοναδικά αμάξια που κρύβουν στα τιμόνια τους ιστορίες ανθρώπων μέσα στον χρόνο και τους δρόμους. Θα τις μάθουμε; Δεν έχει σημασία. Μέσα σε μία τέτοια αντίκα, είναι η σειρά σου να δημιουργήσεις τη μικρή ή μεγάλη εμπειρία σου. Βέβαια όχι με σένα οδηγό, γιατί βάση της άδειας από το Υπουργείο Τουρισμού, οι αντίκες μπορούν να οδηγηθούν μόνο από υπάλληλο της Ariantique.  Αλλά τις σκας; Θα έχεις και τον προσωπικό σου σοφέρ.

Λιμουζίνα Lincoln Continental 1990

Θες να εντυπωσιάσεις πηγαίνοντας εκείνο το ασυνήθιστο ραντεβού, θες να ζήσεις το παραμύθι και να πας νύφη στην εκκλησία/δημαρχείο καθώς το πέπλο σου ανεμίζει μέσα σε ένα τέτοιο, ετοιμάζεις ταινία εποχής ή θες ένα prop σε φωτογράφιση που να κλέβει τις εντυπώσεις; Νομίζω πως βρήκες την αντίκα που σου ταιριάζει.

Mercedes 170V 1951

Extra Tip: Το ρετρό αμάξι πάει οπουδήποτε και εκτός Αθηνών εφόσον καλύπτονται τα έξοδα μεταφοράς και τα έξοδα διαμονής του οδηγού.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκέψου το website.

Infos

Λεωφόρος Ποσειδώνος 83
Άλιμος, 174 55

+30 210 7000750

Η Έκθεση λειτουργεί Καθημερινές και Σάββατα από τις 10:00 έως τις 18:00.

Οι τιμές ξεκινούν από 300€