Tip of the day

Πού θα μάθεις να ζωγραφίζεις πίνοντας κοκτέιλ και γνωρίζοντας καινούργιους φίλους;

Πρωτότυπα εργαστήρια και κοινωνικοποίηση

Κατερίνα Καμπόσου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Apokosmo Creations δίνουν ραντεβού παρέες που θέλουν να διασκεδάσουν ζωγραφίζοντας

Πρωτότυπα εργαστήρια στα οποία συμμετέχεις μόνος ή με την παρέα σου και χρωματίζεις αρχαιοελληνικά αγαλματίδια πίνοντας κοκτέιλς, κάνουν τον γύρο των social media. Σε αυτά μπορούν να συμμετάσχουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, και το μόνο που χρειάζεται να φέρουν μαζί τους από εξοπλισμό είναι η καλή τους διάθεση. Η συνολική διάρκειά τους είναι περίπου δύο ώρες μέσα στις οποίες σερβίρονται κοκτέιλς και finger foods και υπάρχουν διάφορες θεματικές που μπορεί να επιλέξει κανείς όπως Halloween, ζωγραφική πάνω σε αγαλματίδια, σε βάζα, σε καμβά ή και εργαστήρια κολάζ. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε εργαστήρι ζωγραφικής αγαλμάτων στο rooftop του Mona Athens με θέα την Ακρόπολη, συνοδεία αφρώδους κρασιού και σε συνεργασία με διάφορα μικρά ελληνικά brands όπως το Aphaéa Wellbeing με έλαια σώματος, το Heliotrope και το Helios με κοσμήματα.

Πίσω από αυτή την πρωτότυπη ιδέα βρίσκεται η Εύα Σαμαρά που ξεκίνησε τα workshops ζωγραφικής αγαλμάτων όταν μια φίλη της της ζήτησε βοήθεια για να στήσει ένα team building event. Η δημιουργική διαδικασία άρεσε τόσο πολύ στους συμμετέχοντες που αποφάσισε να το οργανώσει ξανά, αλλά ανοιχτό προς το κοινό. Στη συνέχεια ανάρτησε βίντεο από το εργαστήρι στα social media και το feedback που έλαβε ήταν τόσο εντυπωσιακό που αποφάσισε να στήνει καλλιτεχνικά εργαστήρια σε διάφορες περιοχές της Αθήνα με στόχο πέρα από μια χαλαρωτική, καλλιτεχνική δράση, ο κόσμος να το δει και ως ευκαιρία για να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, να κοινωνικοποιηθεί και να ξεφύγει, έστω για λίγο, από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

«Έλα να χαλαρώσεις ζωγραφίζοντας και να γνωρίσεις νέο κόσμο. Δεν χρειάζεται να ξέρεις από ζωγραφική – αυτό μάλιστα είναι και το πρώτο πράγμα που τονίζω κάθε φορά που κάνω το εργαστήριο. Ο στόχος και η φιλοσοφία του εργαστηρίου είναι να ηρεμήσεις και να γίνεις πάλι παιδί. Στην αρχή του εργαστηρίου κάνω μια σύντομη εισαγωγή και δείχνω απλές τεχνικές χρωματισμού, είτε με το πινέλο είτε με σφουγγάρι, και έπειτα τους αφήνω να δημιουργήσουν ελεύθερα. Εγώ απλά βρίσκομαι εκεί για να βοηθήσω και να δώσω συμβουλές σε όποιον χρειάζεται».

Για να συμμετάσχεις στα events του Apokosmo Creations μπες στο apokosmo.gr.

* Φωτογραφίες: Αpokosmo Creations