Πού θα βρεις το τέλειο παϊδάκι στα Άνω Πατήσια;
Αλλά και πεντανόστιμα μπιφτέκια, λαδερά, ακόμη και σαλιγκάρια!
Ο Σπύρος και Αντώνης στα Άνω Πατήσια είναι η ταβέρνα με το αληθινό φαγητό που ονειρεύσαι
Γκρινιάζεις ότι έπηξες όλο το καλοκαίρι στο σεβίτσε, το σούσι και την αποδομημένη μελιτζάνα και χάθηκαν από τα νησιά τα ταβερνάκια πάνω στη θάλασσα με την μαμαδίστικη ελληνική κουζίνα; Μην στενοχωριέσαι, σου έχουμε στην Αθήνα τον Σπύρο και τον Αντώνη στην οδό Γαβριηλίδου, μετά τη Γαλατσίου στα Πατήσια. Ένα ταβερνάκι που άντεξε στο χρόνο, από αυτά που δεν πιστεύεις πια ότι υπάρχουν.
Το μαγαζί πρωτοάνοιξαν στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 δύο παλιοί σερβιτόροι στου περίφημου Κωστόγιαννη της οδού Ζαΐμη, ο Σπύρος Αλεξίου και ο Αντώνης Μερσίνης με τις συνταγές για καλό ελληνικό φαγητό που είχαν μάθει από την προηγούμενη δουλειά τους. Την τελευταία δεκαετία τους διαδέχτηκαν με τη σειρά τους τρεις άνθρωποι που δούλευαν σερβιτόροι και το αγαπούσαν, ο Δημήτρης Γιαννοθανάσης, ο γιος του Γιάννης και ο Παναγιώτης Κρεμενιώτης, και συνέχισαν την παράδοση.
Αξίζει να έρθεις λοιπόν όχι μόνο για την ατμόσφαιρα αλλά για να γευτείς καλοψημένα αρνίσια παϊδάκια, μοσχαρίσιο συκώτι, μπιφτεκάκια. Φυσικά και λαδερά, φασολάδα, σαλιγκάρια, ντολμαδάκια ακόμα και ψάρι αν το προτιμάς. «Εδώ δεν ξέρεις αν θα έρθεις για τα μαγικά του σαλιγκάρια με την κόκκινη σάλτσα ή για το λεπτοκομμένο παϊδάκι που κόβεται στην κουζίνα, από το καλύτερο κρέας «για να μην ρεζιλευτούν στον πελάτη» και ψήνεται στα κάρβουνα ή για το καλύτερο, ίσως, συκώτι της Αθήνας από το οποίο αφαιρείται η πέτσα για πιο βελούδινο αποτέλεσμα έγραφε η Ελένη Ψυχούλη, και ναι, το διαπιστώσαμε. Και για το τέλος το καλύτερο: έχουν για γλυκό κρεμ καραμελέ, ένα από τα πιο αστικά γλυκά σύμφωνα με τον Στέλιο Παρλιάρο, που έφτιαχναν οι μαμάδες σε όλα τα σπίτια από τη δεκαετία του ʼ60.
Σπύρος – Αντώνης, Γαβριηλίδου 24, Άνω Πατήσια, 210 2022358
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας χώρος σαν από ταινία των 80s, γεμάτος πολύχρωμα arcade
Παραδοσιακή, κρεμένια, με ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ και μάλιστα καβουρδισμένα σωστά
Τα μπαμπαδάκια της «Καμέλιας» βάζουν κάτω όλα τα μπαμπαδάκια της Αθήνας, και τα σιροπιάζουν κι από πάνω
Η πίτσα σε όλες τις εκδοχές της έχει πάντα σουξέ, πόσο μάλλον η πίτσα σε χωνάκι
Νόστιμη, χορταστική και εορταστική!
Όλα αυτά σε ένα τέλειο δείπνο πάνω από την πόλη και κάτω από τα αστέρια
Ένα γιορτινό ταξί με δεκάδες λαμπιόνια, γιρλάντες και στολίδια παίρνει το βραβείο του πιο χριστουγεννιάτικου ταξι της πόλης
Τη βλάχικη παράδοση της Θεσσαλίας, τα ωραία βούτυρα και τα τυροκομικά, όλα θα τα βρεις εδώ
Τα καλύτερα, πιο τραγανά και νόστιμα Spring rolls του Βόρειου Τομέα και όχι μόνον
Η Μυρτώ και ο Γιώργος σου μαθαίνουν στο εργαστήριό τους tufting και punch needle στην πιο xmas εκδοχή
Και θα πιεις και καφεδάκι ή κρασάκι
Κανένα πατατάκι δεν είναι για πέταμα, αλλά κάποια είναι καλύτερα από τα υπόλοιπα.
Βόλτα πάνω σε πολύχρωμα μοτίβα και Soteur πινελιές
Είναι No1 στον κόσμο και είναι εμπνευσμένο από video games όπως το "Crimson Room" και το "QP-Shot" και από ταινίες όπως το "Saw"
Το οποίο ρολόι δεν είναι απαραίτητο να είναι τρακτέρ, ούτε πανάκριβο για να χρειάζεται επισκευή
Σ’ ένα δρόμο γεμάτο εστιατόρια, καφέ και ταβέρνες, για να τσιμπήσεις κάτι στα όχι-γρήγορα
Μπορείς άνετα να πεις πως τις έφτιαξες με τα χεράκια σου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.