Tip of the day

Πού θα μάθεις να χορεύεις το ζεϊμπέκικο το σωστό;

Ήξερες ότι υπάρχει Ακαδημία Ζεϊμπέκικου;

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ακαδημία Ζεϊμπέκικου Δημήτρης Πετρόπουλος

Στην Ακαδημία Ζεϊμπέκικου - Δημήτρης Πετρόπουλος θα μάθεις να χορεύεις σωστά το ζεϊμπέκικο

Στην εμβληματική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης «Κωνσταντίνου κι Ελένης» υπάρχει μία σκηνή όπου ο Μάνθος Φουστάνος (Βασίλης Κούκουρας) δείχνει στον Κωνσταντίνο Κατακουζηνό (Χάρης Ρώμας) πώς χορεύεται το ζεϊμπέκικο. «Δεν είναι τίποτα Κωνσταντίνε μου», λέει, «σηκώνεσαι πάνω, νταλκαδιάζεσαι και αρχίζεις να παραπατάς!». Όλοι θυμόμαστε πώς πήγε αυτό (όχι καλά). Και σε περίπτωση που χορεύεις κι εσύ σαν τον βυζαντινοτέτοιο, μάθε ότι υπάρχει Ακαδημία Ζεϊμπέκικου κι άνθρωποι πρόθυμοι να σου ανοίξουν τα μάτια επί του θέματος.

Η Ακαδημία Ζεϊμπέκικου Δημήτρης Πετρόπουλος εξειδικεύεται στον λαϊκό δημοφιλή χορό προσφέροντας μαθήματα σε ηλικίες που ξεκινούν από 5 ετών. Ο ιδρυτής της σχολής Δημήτρης Πετρόπουλος είναι επαγγελματίας χορευτής και δάσκαλος χορού και ο καταλληλότερος άνθρωπος για να σε κάνει ξεφτέρι στο ζεϊμπέκικο. Διατηρεί σχολές χορού στην Αθήνα και στην Κύπρο, ενώ συχνά πραγματοποιεί σεμινάρια σε πολλές πόλεις της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό (για του λόγου το αληθές 14 και 15 Σεπτεμβρίου η σχολή έχει ήδη ανακοινώσει 2ημερο σεμινάριο ζεϊμπέκικου στη Δράμα).

Εκεί θα μάθεις -μεταξύ άλλων-, πώς η φράση «το ζεϊμπέκικο δεν έχει βήματα, απλώς σηκώνεσαι και παραπατάς», που λίγο ή πολύ έχουμε όλοι ακούσει κάποια στιγμή στη ζωή μας στην προσπάθειά μας να χορέψουμε ζεϊμπέκικο απλώς… δεν ισχύει. «Είναι μύθος ότι το ζεϊμπέκικο δεν έχει βήματα. Μα εφόσον έχουμε ρυθμό, είναι απαραίτητο να έχουμε και βήματα. Δεν μπορείς να βγαίνεις να χορέψεις και να είσαι στάσιμος ή να κινείς τα πόδια σου όπου θέλεις κι όπου να ‘ναι. Κινείς τα πόδια σου σε βήματα που έχουν να κάνουν με τον ρυθμό», αναφέρει ο ιδιοκτήτης της σχολής Δημήτρης Πετρόπουλος σε αυτό το κατατοπιστικό βίντεο για το ζεϊμπέκικο που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Εισαγωγή στο Ζεϊμπέκικο

Το ζεϊμπέκικο, λοιπόν, και βήματα έχει, και συγκεκριμένες κινήσεις και κυρίως ρυθμό. Υπάρχει περίπτωση να χορεύουμε το ζεϊμπέκικο όλοι λάθος; Έχω βάσιμες υποψίες πως ναι. Αλλά δεν πειράζει, ποτέ δεν είναι αργά να το μάθουμε από την αρχή και επιτέλους να χορέψουμε σωστά το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας.

Ακαδημία Ζεϊμπέκικου Δημήτρης Πετρόπουλος, Γρηγορίου Λαμπράκη 139, Κορυδαλλός, 6985638690

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.