Tip of the day

Πού θα βρεις το καλύτερο στέκι στην Πλατεία Βικτωρίας

Ένα καφέ μπαρ που είναι κλασικό μη σας πω και ιστορικό στέκι

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Diva café bar

Το «Diva café bar» είναι το καλύτερο πόστο στην Πλατεία Βικτωρίας και τη γύρω περιοχή

Στο «Diva café bar» έχω πάει σε διάφορες φάσεις της καριέρας/ζωής μου, που και οι δύο (καριέρα/ζωή) περνούσαν κατά καιρούς από την Πλατεία Βικτωρίας. Ή δεν απομακρύνθηκαν ποτέ από εκεί. Πρόλαβα την καταπληκτική Ζανέτ Καπούγια να τραγουδάει στην «Diva» πριν καμιά δεκαριά χρόνια, και το μαγαζί ήτανε ό,τι πιο ταιριαστό στη φωνή, στο ύφος, στην ορίτζιναλ ντίβα, τη Ζανέτ την ίδια…

Diva café bar

Το ξέρετε σίγουρα, είναι ένα νόστιμο καφέ μπαρ στην άκρη της πλατείας, στέκι από χρόνια της καλλιτεχνικής Αθήνας, δηλαδή της καλλιτεχνικής Αθήνας  που δεν πολύ-απασχολεί τα κουτσομπολίστικα σάιτ παρά κάνει τη δουλίτσα της ήσυχα ήσυχα, και ξέρει από μαγαζιά ουσίας.

Diva café bar

Το «Diva» λοιπόν το άνοιξε πριν κάμποσα χρόνια ο Μιχάλης Ραζής, πρώην χορευτής με λαμπρή καριέρα σε κέντρα, μαγαζιά και σόου κάθε είδους… μάλιστα υπήρξε ένας από τους ωραιότερους γκόμενους που πέρασαν από τη βραδινή ζωή της πόλης, σίγουρα και από την ημερήσια. Κύλησαν τα χρόνια, ο Μιχάλης σκέφτηκε ότι δεν μπορεί να χοροπηδάει ως τα βαθιά του γεράματα, μετά σκέφτηκε ότι θα ήθελε ένα στέκι να συναντάει τους φίλους του για ένα ποτό, κι έτσι πέταξε τα κολάν και μπήκε στον άλλο χώρο, των καφέ μπαρ.

Diva café bar

Η «Diva» είναι το στέκι του, με φίλους (επώνυμους και ανώνυμους, καλλιτέχνες και μη) που πάνε κι έρχονται, με ποτά, καφέδες, όλα τα σχετικά αλλά κυρίως με ατμόσφαιρα εντελώς δική της: καθόλου εμπορική, cult, αγαπησιάρικη όμως, φιλική, με τη σωστή ένταση σε όλα, από διακόσμηση μέχρι μουσική. Μετά τα θέατρα και τα σινεμά, σε μια περιοχή πολύ ταλαίπωρη, που παλεύει να αναβαθμιστεί, η «Diva» είναι ένα αγαπημένο καταφύγιο, σημείο συνάντησης – κι ένα από τα καλύτερα στέκια της περιοχής.

Diva café bar

«Diva café bar», Πλατεία Βικτωρίας 10-12, 2108837875

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.