Tip of the day

Σε ποιο νησί θα βρεις το πλωτό σουβλατζίδικο;

Σουβλάκι από τη βάρκα μας!

Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Bloom Brother Canteen, στην Αμοργό, είναι το μοναδικό πλωτό σουβλατζίδικο της Ελλάδας

Στον όρμο της Αιγιάλης, στη σειρά παραταγμένα τα καΐκια, κουνιούνται απαλά στην κίνηση της θάλασσας. Είναι η πιο συνηθισμένη εικόνα σε οποιοδήποτε ελληνικό νησί, σωστά; Ναι, αλλά αν κοιτάξεις λίγο πιο προσεκτικά, θα καταλάβεις ότι στην πραγματικότητα αυτή η εικόνα που βλέπεις τώρα καθόλου συνηθισμένη δεν είναι. Το αντίθετο: δίπλα ακριβώς στα καΐκια, σαν παράξενος γείτονας, ακολουθεί το λίκνισμά τους ένα πλωτό… σουβλατζίδικο!

Το Bloom Brothers Canteen μοιάζει με μικρό, μπλε σπιτάκι που επιπλέει στο νερό. Μέσα στα λίγα του τετραγωνικά χωράει ένα ολόκληρο σουβλατζίδικο που σου ετοιμάζει στο λεπτό το σουβλάκι σου. Η παραγγελία σου θα φτάσει σε εσένα χέρι με χέρι από τα μεγάλα παράθυρα (προσοχή στο κενό μεταξύ πλωτού και αποβάθρας).

Η ιδέα ανήκει στον Νίκο Δρίζο, ο οποίος το 2018 θέλησε να ανοίξει μια καντίνα στην Αιγιάλη της Αμοργού. Δεν κατάφερε, όμως, να πάρει τη σχετική άδεια για την καντίνα του στη στεριά, κι έτσι την πήρε… στη θάλασσα! Ωραίος κι εύστροφος ο Νίκος, αλλά και το σουβλάκι του δεν πάει πίσω… Καλό κρέας, φρέσκιες ντομάτες, νοστιμότατη πίτα. Οι πελάτες του λένε ότι είναι το καλύτερο σουβλάκι στο νησί. Σίγουρα πάντως είναι το μοναδικό σουβλατζίδικο στη θάλασσα.

Είναι απόλαυση να παρακολουθείς τον Νίκο να ετοιμάζει το σουβλάκι σου, όχι μόνο χάρη στις γρήγορες κινήσεις που κάθε τυλιχτής κατέχει. Εδώ η προετοιμασία του τυλιχτού έχει ακόμη έναν βαθμό δυσκολίας, καθώς αν τύχει και φυσάει λίγο, ο Νίκος πρέπει να προσαρμόσει τις κινήσεις του στο κούνημα της θάλασσας. Είναι πραγματικά να απορείς πώς δεν ζαλίζεται, και η αλήθεια είναι ότι αν έχει πολλά μποφόρ, το σουβλατζίδικο κλείνει για τη μέρα. Αν είσαι, λοιπόν, στην Αμοργό κι έχει μπονάτσα… καλή όρεξη!

Bloom Brothers Canteen, Αιγιάλη, Αμοργός, Fb: Bloom Brother canteen