Tip of the day

Πού να πας για wine tasting χωρίς να βγεις από την Αθήνα

Δοκίμασε διάφορες ετικέτες και μάθε τα μυστικά παρασκευής του κρασιού

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οινοποείο Μάρκου
Οινοποείο Μάρκου

6 οινοποιεία της Αττικής για wine tasting

Τα καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα (θέλουμε να) μας βρίσκουν με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι. Όχι μόνο στα μπαλκόνια μας, τις αυλές και τα wine bars της πόλης, αλλά και στα οινοποιεία. Εκεί που μπορούμε να βαδίσουμε, πλάι στα καταπράσινα αμπέλια, να εξερευνήσουμε το δροσερό κελάρι και να μας τυλίξει η μεθυστική μυρωδιά από το βαρέλι. Ακόμα κι αν δεν βρισκόμαστε στη Σαντορίνη μπορούμε να ζήσουμε μια απολαυστική εμπειρία οινοτουρισμού, αρκεί να οδηγήσουμε μόλις μισή ώρα από το κέντρο, με προορισμό τα Μεσόγεια, τη γη της διάσημης, αρχαίας ποικιλίας Σαββατιανό.

Μια περιοχή γεμάτη μικρά και μεγάλα οινοποιεία που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Κορωπί, το Μαρκόπουλο, τα Σπάτα, την Ανάβυσσο, γνωστή για την αμπελοοινική της δραστηριότητα από την αρχαιότητα. Το Κτήμα Στροφιλιά στην Ανάβυσσο (Πατητήρια Αναβύσσου), το Κτήμα Κοκοτού στη Σταμάτα, το Οινότρια Γη στο Καπανδρίτι (2ο χλμ. Καπανδριτίου - Καλάμου), το Oινοποιείο Νικολού στο Κoρωπί (Νικολάου Ντούνη 8), το Οινοποιείο Παπαγιαννάκος στην περιοχή Πούσι στο Μαρκόπουλο και οι Αμπελώνες Μάρκου στην Παιανία (1o χλμ. Λ. Μαρκοπούλου), είναι 6 γνωστά αττικά οινοποιεία στα οποία μπορείς να κλείσεις επίσκεψη για σένα και την παρέα σου (όλα επισκέψιμα κατόπιν ραντεβού), να δοκιμάσεις διάφορες ετικέτες, να μάθεις τα μυστικά παρασκευής του κρασιού, αλλά και να πάρεις μαζί σου αυτά που σου άρεσαν. Στα περισσότερα οινοποιεία, κατά τη γευσιγνωσία, προσφέρεται μαζί με το κρασί και πλατό με τυριά, αλλαντικά και φρούτα. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το Σαββατιανό είναι η ποικιλία βάση της ρετσίνας, του πιο γνωστού παραδοσιακού ελληνικού κρασιού. Στο κρασί αυτό ξεχωρίζουν τα αρώματα αχλαδιού, πυρηνόκαρπων, πεπονιού και λευκών ανθών και συνοδεύει σαλάτες, ελαφριά πιάτα με πουλερικά και σάλτσες εσπεριδοειδών ή λαχανικών, ψάρια και θαλασσινά ψητά ή στο τηγάνι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.