- CITY GUIDE
- PODCAST
-
34°
Tι είναι το cronie και πού θα το βρεις
Ένα ακόμη νόστιμο food trend που λατρεύουν οι γλυκατζήδες
Στο Overoll Croissanterie, το κρουασάν γεμίζεται με παγωτό μηχανής
Είναι πολλά τα food trends που έχουν κάνει την εμφάνισή τους με βάση το κρουασάν, και όλα τους κάνουν τον γύρο των social media μέσα από τις αναρτήσεις των foodies που σπεύδουν να τα δοκιμάσουν. Η αρχή έγινε με τα cronuts, ένα υβρίδιο μεταξύ του στρογγυλού και λαχταριστού ντόνατ και του κρουασάν. Τα λεπτά φύλλα του κρουασάν τηγανίζονται, γεμίζονται με διάφορες γεύσεις, και όταν προκύψει το κατάλληλο σχήμα καλύπτονται με γλάσο και οτιδήποτε άλλο σε topping μπορεί να φανταστεί κανείς όπως δηλαδή και τα donuts. Έπειτα σειρά είχε το crookie, μια ακόμα λιχουδιά - «υβρίδιο» κρουασάν που γεννήθηκε στο Παρίσι κι έγινε trend μέσω του TikTok. Πρόκειται για ένα μεγάλο και τραγανό γαλλικό κρουασάν γεμάτο με ζύμη για μπισκότα αμερικάνικου στιλ, δηλαδή cookies, το οποίο στη συνέχεια ψήνεται για να γίνει φουσκωτό και λαχταριστό στο κέντρο. Ακολούθησε το cruffin, το υβρίδιο μάφιν-κρουασάν κατά το οποίο η βουτυρένια ζύμη κρουασάν, ψήνεται σε καλούπια για μάφιν που είτε πασπαλίζονται με ζάχαρη και κανέλα είτε γεμίζονται με σοκολάτα ή κρέμα.
Το πιο πρόσφατο food trend είναι το cronie. Το εντοπίσαμε στο Overoll και όπως μαθαίνουμε εδώ το κρουασάν παντρεύεται με βελούδινο παγωτό μηχανής βανίλια -soft ice cream όπως αποκαλείται- και ολοκληρώνεται με διάφορα toppings (καραμέλα, φιστίκι, σοκολάτα και tropical). Ουσιαστικά, πρόκειται για χωνάκι κρουασάν, διαφορετικό από τα συνηθισμένα, ώστε να δώσει στην απόλυτη καλοκαιρινή λιχουδιά -το παγωτό-, μια νέα διάσταση. Για να δημιουργηθεί, κόβεται το πάνω μέρος του κρουασάν, και στην συνέχεια αφαιρείται λίγο από ψύχα του για να προκύψει χώρος για την γέμιση. Έπειτα τοποθετείται πρώτα λίγο από το topping της επιλογής μας, στη συνέχεια το παγωτό και ξανά topping. Αντίο summer body, αλλά χαλάλι!
Πραξιτέλους 27, Αθήνα / Κατσουλιέρη 10, Χαλάνδρι / Παλαιών Πατρών Γερμανού 1 & πλ. Ελευθερίας, Αιγάλεω / Ομήρου 40, Νέα Σμύρνη
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το 2nd Mobile Film Contest επιστρέφει με θέμα «Το καλοκαίρι φταίει»
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται την πανσέληνο με τον δικό του τρόπο
Κάνουμε τις πιο value for money βουτιές
Ένα ξενοδοχείο που είναι ολόκληρο χωριό!
Χρόνια φτιάχνω εκεί τα τσαλακωμένα παπούτσια μου, με μεγάλη επιτυχία
Με δροσιά, πάνω σε πλατεία, για να κάνουν ποδήλατο τα ανιψάκια/παιδάκια/εγγονάκια σου
Αίσθηση νησιού, καλοκαιριού και αισιοδοξίας μαζί
Ένα ακόμη νόστιμο food trend που λατρεύουν οι γλυκατζήδες
Το φως είναι το άλφα και το ωμέγα του ντεκό
Iταλική εμπειρία με τα όλα της μόλις μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας
Μαζί και κατσίκι και ώριμα τυριά μικρής παραγωγής και βιολογική πατάτα και σπαρταριστό ψάρι από το νησί
Ο ιδιοκτήτης είναι από το Αγρίνιο και ξέρει από καλό κρέας και σωστό ψήσιμο
Το πλωτό ξενοδοχείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας προσφέρει ωραίες θαλασσινές εμπειρίες
Πολύχρωμα κομμάτια, οικονομικές επιλογές και μια δόση '90s στο κέντρο της Αθήνας
Αυτή η πόλη, με τις αντιθέσεις και τις εκπλήξεις της, κρύβει θησαυρούς που αξίζει να ανακαλύψεις
Διπλοφουρνίζονται, γεμίζονται και στολίζονται με ζύμη speculoos cookie
Κι άλλα 2000 ψάρια και θαλάσσια είδη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.