Tip of the day

Κάτω από ποιο γνωστό shopping center της Αθήνας κολυμπάνε καρχαρίες;

Κι άλλα 2000 ψάρια και θαλάσσια είδη

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ενυδρείο
© Ενυδρείο XPLORE Oceans

Στο Μαρούσι, στο Golden Hall, θα βρεις το XPLORE Oceans, το μοναδικό ενυδρείο της Αθήνας

Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι η Αθήνα διαθέτει ενυδρείο άγριας θαλάσσιας ζωής. Κι όμως, σπάνια τροπικά ψάρια, πολύχρωμα κοράλλια, εντυπωσιακά κοχύλια, σαλάχια και καρχαρίες βρίσκονται σε ένα μικρό, τεχνητό ωκεανό που μοιάζει με σκηνικό από ντοκιμαντέρ για την εξερεύνηση των βυθών, και βρίσκεται  στο Golden Hall.

Πιο συγκεκριμένα, στην επέκταση του μεγάλου εμπορικού κέντρου στο Μαρούσι, στον πρώτο όροφο, έχει δημιουργηθεί ένας σύγχρονος χώρος που απλώνεται σε 11.500 τ.μ. και όπου ανάμεσα στα εμπορικά καταστήματα και τους χώρους αναψυχής που στεγάζει, φιλοξενεί και το μοναδικό ενυδρείο της πόλης. Αυτό με τη σειρά του καταλαμβάνει  500 τ.μ και οποιοσδήποτε μπορεί να περιηγηθεί ανάμεσα στις εντυπωσιακές δεξαμενές του-20 στον αριθμό-και να παρακολουθήσει 2.000 ψάρια και θαλάσσια είδη από υποτροπικά και μεσογειακά κλίματα, αλλά και βαθιά παγωμένα νερά.  Ανάμεσά τους, καρχαρίες, σαλάχια, βασιλικοί κάβουρες, ιππόκαμποι, μπανανόψαρα και άλλα μοναδικά πλάσματα που κρύβονται στους κοραλλιογενείς υφάλους. Κοντά στους επισκέπτες βρίσκεται και μια ομάδα από εμπειρογνώμονες συμπεριλαμβανομένων θαλάσσιων βιολόγων και οικολόγων, που μπορεί να διδάξει μικρούς και μεγάλους να σέβονται και να κατανοούν τον υδάτινο κόσμο, καθώς και να τους παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την προστασία των ωκεανών και της θάλασσας μέσα από διαδραστικά παιχνίδια στα οποία μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους.

Ενυδρείο
© Ενυδρείο XPLORE Oceans

Προσφέρεται επίσης και η δυνατότητα της δωρεάν ηχητικής ξενάγησης ενώ μπροστά σε κάθε δεξαμενή, υπάρχουν τα ανάλογα QR Codes που μπορεί εύκολα να σκανάρει κανείς με την κάμερα του κινητού του και έτσι να αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τα θαλάσσια είδη που φιλοξενούν. Περισσότερα για τις ώρες λειτουργίας του ενυδρείου αλλά και για τις τιμές εισόδου μπορεί να μάθει κανείς στο www.x-plore.gr.

Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι, 210 6803450

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.