Tip of the day

Πού θα κάνεις το viral Japanese Head Spa;

Μασάζ κεφαλής και εντατική θεραπεία μαλλιών-δύο σε ένα

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
16’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πού να κάνεις το viral Japanese Head Spa
© Unsplash +

Tο δημοφιλές Japanese Head Spa θα το απολαύσεις στο Beauty Harmony & Spa στη Γλυφάδα

Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, η θεραπεία Japanese Head Spa έγινε δημοφιλής στην Ιαπωνία και έκτοτε έχει κερδίσει έδαφος σε όλο τον κόσμο χάρη στον χαμό που έκανε στα social media. Με έμφαση στη θρέψη και τον καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών, το head spa είναι ουσιαστικά μια περιποίηση «κεφαλής» και μάλιστα και στο τριχωτό της μέρος. Το Japanese Head Spa γνωρίζει μεγάλο σουξέ σε όλες τις πόλεις του κόσμου όπως η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, με κομμωτήρια και χώρους αισθητικής να έχουν λίστες αναμονής τεσσάρων μηνών και βάλε λόγω της ζήτησης.  Γιατί να μην έχει και η Αθήνα; Ψάξαμε και το βρήκαμε.

Tο δημοφιλές Japanese Head Spa θα το απολαύσεις στο Beauty Harmony & Spa στη Γλυφάδα

Με το που μπαίνεις στο Beauty Harmony & Spa, καταλαβαίνεις ότι θα κάνεις κάτι αποκλειστικά για σένα, αυτό το τόσο σημαντικό “me time”. Στα αυτιά σου ηχεί μουσική απαλή -σαν αυτή που (υποθέτεις) πως ακούγονται σε spa στο Μπαλί, η αίθουσα του head spa massage έχει πολύ προσεγμένο φωτισμό και ήσυχη διακόσμηση απαλή στο μάτι-αλλά και στην ψυχή, μπροστά σου θα δεις το κρεβάτι με το άνετο στρώμα και όλα τα απαραίτητα σύνεργα για τη θεραπεία σου. 

Τα στάδια του Signature Japanese Head Spa 

Με το πρώτο απαλό άγγιγμα στο κεφάλι, κάπως μαγικά τα μάτια κλείνουν. Απλώνεις τα μαλλιά σου πίσω και η διαδικασία ξεκινά. Αρχικά, η αισθητικός χρησιμοποιεί τα υψίσυχνα, εργαλεία που με τη δόνησή τους ενεργοποιούν την κυκλοφορία του αίματος και βοηθούν το μήκος της τρίχας- οπότε μακριά μαλλιά τσεκ. Συνεχίζουμε με το μασάζ με ειδικά ξύλινα sticks και το χτενάκι απολέπισης που τονώνουν την κυκλοφορία και απομακρύνουν την ξηροδερμία- καμία εμπειρία κομμωτηρίου δε μπορεί να συγκριθεί με αυτό, trust me. 

Τα χέρια της έμπειρης αισθητικού αρχίζουν και σε τρίβουν στο κεφάλι, στους ώμους, στο ντεκολτέ και στον αυχένα με ειδικά beauty tools -από αυτά τα στρογγυλά με τους τέσσερις κυλίνδρους- και με όση πίεση είχα ανάγκη. Και μασάζ και θεραπεία μαλλιών; Με μία λέξη: WOW!

Και εδώ ξεκινά το καλύτερο part, η υδροβροχή. Σταγόνες βροχής πέφτουν στο κεφάλι και το άρωμα του σαμπουάν απελευθερώνεται- μαγεία. Ακούς το νερό να τρέχει και φέρνεις στο μυαλό σου τον ήχο της βροχής σε κάποιο τροπικό δάσος κάπου στην Ασία. Η αίσθηση είναι πολύ ανακουφιστική. Σκέψου να είσαι στο λουτήρα του κομμωτηρίου και επιτέλους να εισακούγεται η εσωτερική σου φωνή που φωνάζει στον κομμωτή «λίγο ακόμη». Συγκεκριμένα, η υδροβροχή, με την απαλή πίεση του νερού, προσφέρει βαθιά χαλάρωση μειώνοντας το άγχος και την ένταση, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, διεγείρει την κυκλοφορία, αφήνοντας το τριχωτό της κεφαλής καθαρό και αναζωογονημένο. Το φρέσκο άρωμα έρχεται να συμπληρώσει η αρωματοθεραπεία με τα σπρέι αιθέριων ελαίων στο πρόσωπο. Και όσο γίνονται όλα αυτά, μια ζεστή βρεγμένη πετσέτα «αγκαλιάζει» τα μάτια σου, παίρνοντας όλη την πίεση της εβδομάδας. 

Σειρά έχει ο ατμός κεφαλής σε συνδυασμό με την θρεπτική μάσκα μαλλιών που ανοίγει τους πόρους επιτρέποντας την καλύτερη απορρόφηση των ενυδατικών και θρεπτικών στοιχείων. Η θερμότητα του ατμού χαλαρώνει τους μύες του κεφαλιού και του αυχένα, προσφέροντας ανακούφιση από την ένταση και τους πονοκεφάλους.

Η διαδικασία κρατάει από 80 έως 150 λεπτά, ανάλογα με το ποια ακριβώς περιποίηση θα επιλέξεις. Το πιο απλό είναι το Signature και υπάρχει το Essential Rose, το Luxury Gold, το Cleopatra’s ritual. Κάποια από αυτές περιλαμβάνουν και μάσκες προσώπου. Το κόστος ξεκινά στα 80 ευρώ- και πραγματικά αξίζει τα λεφτά του.

Info
Beauty Harmony & Spa
Μαραγκού 21, 1ος όροφος, Γλυφάδα
210-9680503
Instagram

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.