Tip of the day

Πού θα γίνεις επαγγελματίας γοργόνα/γοργόνος;

Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Thessaloniki Mermaid Academy
© Instagram Thessaloniki Mermaid Academy

Στο Thessaloniki Mermaid Academy θα σπουδάσεις «γοργονική» και θα γίνεις επαγγελματίας mermaid performer

Φορούν το μονοπέδιλο (το εργαλείο που βοηθάει να κολυμπήσει κανείς κάτω από το νερό), τη στολή της γοργόνας με την πολύχρωμη ουρά και το μπόλικο γκλίτερ, το τοπάκι και το στέμμα τους και βυθίζονται στο νερό. Αυτός είναι ο τυπικός εξοπλισμός που χρειάζεται κάποια/ κάποιος/ @ για να μάθει την τέχνη της γοργόνας, η οποία διδάσκεται  στο Thessaloniki Mermaid Academy, την πρώτη ακαδημία γοργόνων στην Ελλάδα που εκπαιδεύει παιδιά κι ενήλικες –ου-ά-ου!

Η Χαρίκλεια Μαρή είναι ιδρύτρια της Thessaloniki Mermaid Academy στην συμπρωτεύουσα, επαγγελματίας performer και εκπαιδεύτρια γοργόνων με πολυετή εμπειρία. Εμπνεύστηκε από την τέχνη που ξεκίνησε πρώτα στην Αμερική και από πετυχημένους ανθρώπους στο είδος και το έφερε στην Ελλάδα. Το πήρε απόφαση μετά από χρόνια εργασίας σε διοικητικές θέσεις στον πολιτισμό, ενώ η ίδια έχει πιστοποίηση ελεύθερης κατάδυσης και είναι Mermaid Instructor. Από το 2017 εργάζεται ως δασκάλα με παιδιά και ενήλικες σε καλλιτεχνικά τμήματα καθώς και ως performer και υπεύθυνη παραγωγής σε θεατρικές, ραδιοφωνικές και αμερικάνικες κινηματογραφικές παραγωγές.

Τα μαθήματα γίνονται σε γκρουπ των 6 ατόμων στην πισίνα της ΧΑΝΘ, όπου το κάθε άτομο έχει τη δική του ουρά. Δεν χρειάζονται πολλά για να αποφασίσει να ασχοληθεί κανείς με την τέχνη της γοργόνας λέει η Χαρίκλεια, αρκούν η αγάπη για το νερό και να είναι ενήλικας ή παιδί από 6 ετών και άνω που ξέρει να κολυμπά χωρίς βοηθήματα. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων δίνεται βάση πρώτα στο πώς βγαίνει η ουρά (μονοπέδιλο) με ασφάλεια και σταδιακά επικεντρώνονται στην αναπνοή και έπειτα στα κόλπα στο νερό, πώς να εκτελούν δηλαδή την κολύμβηση με την τεχνική του δελφινισμού. Το μάθημα διαρκεί μια ώρα και σου δίνουν δώρο φωτογραφίες και βίντεο από την υποβρύχια εμπειρία σου ενώ ο εξοπλισμός παρέχεται δωρεάν από την σχολή για την εκπαίδευση. Στο τέλος αν κάποιος αποφασίσει να ασχοληθεί επαγγελματικά του προτείνουν τον κατάλληλο για εκείνον.

Από την άλλη μπορεί να καλέσει κανείς τις Thessaloniki Mermaid, δηλαδή τις Siren Phaidra, Siren Alicia, Mermaid Luna, Georgia Mermaid (εκπαιδεύτριες) σε παιδικό πάρτι, εκδήλωση επιχείρησης, party -baby shower, bachelor party, shows ακόμη και εθελοντικές δράσεις. Μπορούν να μαγέψουν μικρούς και μεγάλους με ένα mermaid show (κολύμβηση στο νερό με 1 ή και παραπάνω γοργόνες και μουσική), να παίξουν παιχνίδια στο νερό με παιδιά από 6 ετών και πάνω (διάρκεια 1 ώρα), να κάνουν glow up (glitter και μακιγιάζ με αυτοκόλλητα στρας και πλεξουδάκια), να εμφανιστούν ως γοργόνες σε κοχύλι και να φωτογραφηθούν με ειδικά εφέ με φούσκες και ακόμη και να αφηγηθούν παραμύθια και μύθους με πρωταγωνίστριες  τις γοργόνες.

Το σίγουρο είναι ότι η σχολή σου δίνει την ευκαιρία να πραγματοποιηθεί ένα από τα πιο τρελά όνειρα σου… να μοιάσεις για λίγο στην Άριελ και να γίνεις γοργόνα, να μεταφερθείς σε έναν κόσμο φαντασίας και αξέχαστων αναμνήσεων. Και το ακόμη πιο τρελό να ασχοληθείς αν το αποφασίσεις με αυτό επαγγελματικά και να βγάλεις έξτρα εισόδημα!

 Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.