Tip of the day

Πού θα βρεις το πιο cozy μαγαζί για διάβασμα στην Καλλιθέα;

Θα μελετήσεις με την ησυχία σου και θα πιεις καλό καφέ

Ελένη Βαρδάκη
Ελένη Βαρδάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Koukoubook

Για άνετο διάβασμα με τις ώρες, δουλειά παρέα με το λάπτοπ και όμορφο περιβάλλον όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Koukoubook

Πολλοί βρισκόμαστε επισήμως σε περίοδο εξεταστικής -ναι, ήρθε αυτή στιγμή- και η αλήθεια είναι πως δεν θέλουμε να είμαστε όλη μέρα κλεισμένοι στο σπίτι, διαβάζοντας διαφάνειες και σημειώσεις. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, προσπαθώ να βρω ένα διαφορετικό spot στη γειτονιά για να το κάνω το νέο μου γραφείο έστω για λίγες ώρες. Σαν άτομο που αποσυντονίζεται εύκολα το να βρω κάτι τέτοιο και μάλιστα στις προδιαγραφές που το θέλω είχε αρχίσει να φαντάζει απίθανο. Μεγάλη χαρά πήρα λοιπόν όταν πρόσφατα ανακάλυψα το Koukoubook στην Καλλιθέα μια και είναι από τις λίγες φορές που βρήκα ένα πραγματικά όμορφο και ήσυχο μέρος για να διαβάσω ανενόχλητη.

Koukoubook

Βρίσκεται στην οδό Αγνώστου Στρατιώτου, οι τοίχοι του είναι λευκοί –με λίγη φαντασία θυμίζει νησί κι αυτό πολύ μου αρέσει-, και θα το εντοπίσεις εύκολα αφού υπάρχει μια μεγάλη ταμπέλα με το όνομα του μαγαζιού στην είσοδο. Είτε σου αρέσει να διαβάζεις σε εξωτερικό είτε σε εσωτερικό χώρο το Koukoubook προσφέρει και τα δύο. Η μεγάλη, γεμάτη πρασινάδες αυλή του με τις πολύχρωμες καρέκλες, είναι ό,τι χρειάζεσαι για να χαλαρώσεις και να διαβάσεις ή να δουλέψεις με το λαπτοπ, δίπλα στη φύση, μην αγχώνεσαι για τη ζέστη, υπάρχουν πολλά σκιερά σημεία.

Koukoubook

Εγώ που δεν μπορώ να αποχωριστώ εύκολα το κλιματιστικό, επιλέγω τον εσωτερικό χώρο που εκτός από δροσερός είναι και πολύ όμορφος. Σε κάνει να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι στο σαλόνι ενός φιλικού σπιτιού, έχει καρέκλες και καναπέδες σε κάθε γωνιά, τραπέζια για παρέες αλλά και για όσους προτιμάμε να διαβάζουμε μόνοι. Το Koukoubook εκτός από καφετέρια λειτουργεί και σαν μικρό μαγαζάκι, στο οποίο μπορείς να αγοράσεις από βιβλία, κασετίνες, στιλό, οτιδήποτε σχετίζεται με γραφική ύλη βρίσκεται εκεί.

Koukoubook

Και επειδή ως γνωστόν το σωστό διάβασμα θέλει και τον σωστό καφέ, (ή κι ένα γλυκάκι), στον κατάλογο θα βρεις επιλογές σε ό,τι mood και αν είσαι. Να σημειωθεί πως το μαγαζί είναι self service και ευτυχώς το γράφει με τεράστια γράμματα πριν μπεις, μια και δεν είναι λίγες οι φορές που περιμένω να παραγγείλω -ενώ δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Ο κωδικός του wifi βρίσκεται σε αυτοκόλλητα πάνω σε κάθε τραπέζι, ώστε να μην ψάχνεις απελπισμένα.

Εύχομαι το Koukoubook να αρέσει σε όσους ψάχνετε ένα διαφορετικό μέρος για διάβασμα και εγώ θέλω να ανακαλύψω σύντομα και άλλα τέτοια μαγαζιά σε κάθε αθηναϊκή γειτονιά.

Koukoubook

Κoukoubook
Αγνώστου Στρατιώτου 34, Καλλιθέα, 2110154725
Τρίτη έως και Κυριακή: 10:00-22:00
Δευτέρα: κλειστά
Facebook: Βιβλιοπωλείο Koukoubook 
Instagram: @koukoubook

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.