Tip of the day

Πού θα βρεις λαχταριστά πιροσκί στην Αθήνα;

Χειροποίητα, παραδοσιακά και πολύ χορταστικά

Ελένη Βαρδάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Βabushka’s Box, στην Καλλιθέα, για αλμυρά και εξαιρετικά γλυκά πιροσκί

Αν σου αρέσει οτιδήποτε θυμίζει αφράτη πιτούλα και έχεις βαρεθεί να τρως τα ίδια και τα ίδια, είναι μια καλή στιγμή να δώσεις βάση στο θέμα «πιροσκί». Φρέσκο ζυμάρι, μικρές -αλλά γεμάτες μπουκιές- και γεύσεις για κάθε γούστο. Το παραδοσιακό ρωσικό έδεσμα το βρήκα στην Καλλιθέα, βγαίνει ζεστό από τον φούρνο και παρόλο που είναι καλοκαίρι, εγώ ακόμα δεν μπορώ να το αποχωριστώ. Πουρές πατάτας ή μπεσαμέλ; Σοκολάτα μπουένο ή κρέμα λεμόνι; Αν κάτι απολαμβάνω με την παρέα είναι να μαζευόμαστε στο σπίτι, να τρώμε μαζί λέγοντας τα δικά μας και να κλείνει η μέρα με ένα καλό γλυκό.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο καθένας έχει διαφορετικά γούστα: κάποιοι αγαπάμε μόνο ό,τι έχει φέτα, άλλοι θέλουν να  δοκιμάσουν οτιδήποτε τυρένιο, ορισμένοι πιστεύουν πως δίχως κρέας δεν έχουν κάνει ολοκληρωμένο γεύμα και μερικοί είναι vegan. Τελικά, από πού θα παραγγείλουμε; Πρόσφατα ανακαλύψαμε το Βabushka’s Box, το μαγαζί της Καλλιθέας που λειτουργεί μόνο με ντελίβερι και φέρνει στο σπίτι σου το διάσημο ρώσικο street-food. Οι επιλογές πολλές, για αυτό και εμείς θα μοιραστούμε μαζί σας αυτές που ξεχωρίσαμε και ελπίζουμε να ενθουσιαστείτε το ίδιο με εμάς.

Το Babushka's Box φέρνει πιροσκί στην πόρτα σου

Ξεκινάμε με ένα κουτί και πέντε πιροσκί γεμιστά με πατάτα, την κλασική ρώσικη συνταγή και την ιδανική επιλογή για όσους είναι vegan ή προτιμάνε πιο απλές γεύσεις. Ακολουθούν τα πιροσκί Chorizo, δηλαδή mix τυριών, μπεσαμέλ και καπνιστό λουκάνικο, που μας ταξιδεύουν μέχρι την Ισπανία. Συμπληρώνουμε την παραγγελία με πιροσκί γεμιστά με φέτα και μέλι, επιστρέφοντας σε ελληνικές γεύσεις.

Όμως το στομάχι μας έχει ακόμα χώρο, και συγκεκριμένα για γλυκό. Το ωραίο με τα πιροσκί της Καλλιθέας είναι ότι βγαίνουν και σε σοκολατένια έκδοση και ποιοι είμαστε εμείς, για να μην τα δοκιμάσουμε; Ευτυχώς είχαμε προσθέσει στην παραγγελία πιροσκί με πραλίνα μπουένο και με κρέμα λεμόνι -για τους πιο ξινούς της παρέας. Από την πρώτη μπουκιά, ξέραμε ότι κάναμε σοφή επιλογή! Παρόλο που το συγκεκριμένο εντάσσεται στην κατηγορία «σνακ» για εμάς ήταν χορταστικό -και δεν θα μας χαρακτήριζε κανείς λιτοδίαιτους.

Το νέο μας αγαπημένο μαγαζί στην Καλλιθέα, μαθαίνω, είναι οικογενειακή υπόθεση, λειτουργεί από το 2004 και όσο περνάνε τα χρόνια ανανεώνει τις συνταγές του διατηρώντας πάντοτε ως βάση την παραδοσιακή του κουζίνα. Σημείωση: στον κατάλογο θα βρείτε επίσης πεϊνιρλί και μακαρονάδες, όλα handmade with love. Καλή σας όρεξη!

Instagram: babushkas_box, 210 9594598
Εξυπηρέτηση μέσω e-food και wolt
Ώρες λειτουργίας: 12:00 - 22:00 *Δευτέρα κλειστά