Tip of the day

Πού θα βρεις τα πιο rock σουβλάκια και κρέατα στην Αθήνα

Ο «Πάρις» στον Άλιμο είναι η σωστή απάντηση

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πού θα βρεις τα πιο rock σουβλάκια και κρέατα στην Αθήνα

Το σουβλατζίδικο «Πάρις» στον Άλιμο με τη rock μουσική και η ιστορία του από το 1962.

Στην οδό Θουκυδίδου 38, στον Άλιμο, στον «Πάρι», δεν θα βρείτε απλά καλό κρέας και φιλόξενη, ακομπλεξάριστη, περιποίηση. Από το 1962 η σχάρα του έχει ψήσει αμέτρητα νόστιμα, τα οποία κέρδισαν χιλιάδες στόματα. Μάλλον για αυτό ο «Πάρις» έγινε το μέρος που επισκέπτονται πολλοί μουσικοί της rock αλλά και της metal σκηνής όταν καταφτάνουν στην Ελλάδα για συναυλίες ή μέλη ελληνικών συγκροτημάτων που θα βρεθούν για να τσιμπήσουν, να δαγκώσουν ή να χλαπακιάσουν.

Πού θα βρεις τα πιο rock σουβλάκια και κρέατα στην Αθήνα

Ο Στέλιος Μαγιάφας πήρε πριν 32 χρόνια το μαγαζί στα χέρια του προσθέτοντας καλαμάκια κι αρκετά ψητά. Το πρώτο πράγμα που άλλαξε ήταν η μουσική. Στην αρχή έπαιζε μόνο blues, ακολούθησε το hard rock και σήμερα παίζουν μέχρι και metal, με τους πελάτες όχι μόνο να μην ενοχλούνται αλλά και να απορούν αν δεν ακουστεί κάτι «σκληρό». Ήθελε κότσια στα σκληρά 90s να σκεφτείς ότι μπορείς να πας κόντρα στην παράδοση αλλά μέσα σε 4-5 χρόνια κατάφεραν να λειτουργούν δημιουργώντας ένα «καταφύγιο».

Ο «Πάρις» των 60s ήταν η απόφαση ενός ναυτικού μετά την προτροπή της γυναίκας του να σταματήσει από τα καράβια. Στην αρχή πούλαγε μόνο μπιφτέκια, μετά πρόσθεσε και γύρω, και σήμερα δεκαετίες μετά, τα κρεατικά φτιάχνονται με τον ίδιο τρόπο. Τα τελευταία χρόνια το πιο rock πιάτο είναι τα μπριζολάκια λαιμού που μαρινάρονται σε Jack Daniels sauce. 

Εδώ ήρθαν, σερβιρίστηκαν κι έγλειψαν τα δάχτυλά τους ο Guthrie Govan (που άθελά του έδωσε την ιδέα για την ανακαίνιση λέγοντας πως το μέρος είναι παμπ με φαγητό αφού τα εστιατόρια δεν παίζουν Frank Zappa). Εδώ ήρθαν, σερβιρίστηκαν κι έγλειψαν τα δάχτυλά τους οι Roben Ford, Eric Moore, Take of Collective, Horacio Hernandez, μεταξύ άλλων.

Πού θα βρεις τα πιο rock σουβλάκια και κρέατα στην Αθήνα

Μερικά πράγματα που μαθαίνεις ρωτώντας τα παιδιά στον «Πάρι»: στα live που κάνουν έχουν παίξει αγαπημένοι τους φίλοι όπως οι Mr. Highway Band, Dr. Albert Flipout’s One Can Band, John Voyager, Λάμπρος Παπαλέξης κ.α. Αλλάζουν δύσκολα προσωπικό. Οι τρεις «παλιοί» είναι από τις αρχές των 00s στο μαγαζί και ο νεότερος μετρά έξι χρόνια. Τα δύο νέα άτομα που μπήκαν στην ομάδα μετά την ανακαίνιση δεν μετρούν!

Πού θα βρεις τα πιο rock σουβλάκια και κρέατα στην Αθήνα

Εδώ έρχονται πολλές μπάντες και ο «Πάρις», ο Στέλιος Μαγιάφας, θέλει να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ελληνική hard rock και metal σκηνή που βοήθησε στο να καθιερωθεί η μουσική αυτή στο μαγαζί. Το ότι προσπαθούν να δώσουν προσοχή στον ήχο όπως δίνουν προσοχή στις πρώτες ύλες τους, λέει κάτι. Ο καλός ήχος κάνει τη μουσική να ακούγεται ευχάριστα και χωρίς να ενοχλεί στη δυνατή ένταση, πιστεύουν, για αυτό του δίνουν να καταλάβει. Κάθε μπουκιά συνοδεύεται από την εγγύηση ότι θα φύγετε από εδώ χορτάτοι και χαρούμενοι. Και κάθε άραγμα συνοδεύεται από την πιθανότητα να κάνετε νέους φίλους που αγαπούν το headbanging.

Ο Πάρις, Θουκυδίδου 38, Άλιμος, Αττική, 210 9889664

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.