Tip of the day

Πού θα βρεις το πιο φιλικό καφέ της Πατησίων (και με χειροποίητες τυρόπιτες);

Ένα μικρό, φιλικό πόστο που μοιάζει με σπίτι αγαπημένης θείας σου

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Premier café

Το “Premier café” πάνω στην Πατησίων είναι πολύ φιλικό και ψήνει επί τόπου όλα τα χειροποίητα σνακ της βιτρίνας

Ο κύριος Αναστάσιος Τσιριγώτης ψήνει τυρόπιτες, σπανακόπιτες, κουλούρια, κρουασάν, ψωμάκια κι ένα σωρό άλλα νόστιμα, εδώ και πολλά χρόνια – σε μια φωτογραφία στο “Premier cafe” στον (γεμάτο με φωτογραφίες) τοίχο, ποζάρει νέος και δροσερός με την τεράστια σπάτουλα, ή φτυάρα, ή το εργαλείο τέλος πάντων, με το οποίο βγάζει ένας φούρναρης το ζεστό ψωμί από το φούρνο. Η τυρόπιτα κουρού με καλαμποκάλευρο (1,60) είναι αφράτη, σημερινή όπως με διαβεβαιώνει, μια και όλα τα τρόφιμα της βιτρίνας «φτιάχνονται στο εργαστήριό μας εδώ πίσω, κάθε μέρα, για αυτό είναι φρέσκα!».

Premier café

Το “Premier café” είναι μια σταλιά, με ένα έπιπλο σαν παλιομοδίτικο μπουφέ αριστερά μπαίνοντας – όχι «σαν», γιατί ο μπουφές είναι ‘60ς, γυαλιστερός, με μπιμπελό, διακοσμητικά και φωτογραφίες από πάνω του. Δεν υπάρχει ούτε εκατοστό στον τοίχο, σε κανέναν τοίχο, χωρίς ένα στολίδι, αναμνηστικό, κάδρο, και όλα δένουν ωραία μεταξύ τους πραγματικά σαν να βρίσκονται σε σπιτικό σαλόνι. Δεξιά είναι η βιτρίνα με τις πίτες, αλμυρές και γλυκές, τα σάντουιτς, τις καφετιέρες και όλα τα σεπρεπέ ενός «όρθιου» καφέ της Πατησίων, αλλά κι αυτή η πλευρά του μαγαζιού είναι χρυσοστόλιστη όπως η αριστερή.

Premier café

Μπορείς να ακουμπήσεις τον καφέ σου πάνω στο μπουφέ ενώ περιμένεις ένα σνακ ή χυμό, και να χαζέψεις τις φωτογραφίες σαν να σταμάτησε ο χρόνος. Που δεν σταμάτησε, κόσμος μπαίνει και βγαίνει συνέχεια στο καφέ, για αυτό και δεν πρόλαβα να ρωτήσω τον πρόσχαρο ιδιοκτήτη αν είναι τσιριγώτης από το ίδιο το Τσιρίγο (Κύθηρα), ή αν απλώς λέγεται έτσι για άγνωστους λόγους.

Premier café

Πάντως το καφέ είναι το πιο φιλικό, χαζευτικό και σπιτικό αναψυκτήριο που έχω δει εδώ και καιρό. Και οι τυρόπιτές του τα σπάνε.

“Premier café”, Αναψυκτήριο-τυρόπιτες Αναστάσιος Τσιριγώτης, Πατησίων 73, 2108222087

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.