Tip of the day

Πού θα φτιάξεις κοσμήματα πάνω σε δικά σου σχέδια;

Η χαρά του (δικού σου) χειροποίητου

Μαρίνα Ανδριωτάκη
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το pico είναι ένα jewellery brand που σε μαθαίνει πώς να σχεδιάζεις αλλά και να φτιάχνεις το δικό σου μοναδικό κόσμημα

«Πάλι για ποτό το Σάββατο;» με ρώτησαν οι φίλες μου, που έχουν βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και κάθε Σαββατοκύριακο με τρέχουν από τοίχο αναρρίχησης σε στούντιο κεραμεικής… Γιατί; Μα για να κάνουμε διαφορετικές δραστηριότητες και να μην ξοδεύουμε απλά και αλόγιστα το μισθό μας σε τζιν τόνικ σε κάποιο συνοικιακό μπαράκι. Αυτή την εβδομάδα όμως, ανακάλυψα μια ξεχωριστή δραστηριότητα που ανυπομονώ επιτέλους και εγώ να κάνω. Θα φτιάξουμε τα δικά μας ασημένια κοσμήματα -και ναι δεν χρειάζεται να έχεις καμία γνώση ούτε να «πιάνουν» τα χέρια σου. 

Αυτά μπορείς να τα βρεις στο pico, ένα jewellery brand, που εκτός από custom μοναδικά κοσμήματα, διαθέτει workshops βασισμένα στην αρχαία τεχνική wax carving η οποία είναι ένας άκρως χαλαρωτικός τρόπος κατασκευής κοσμημάτων μιας και απαιτεί απόλυτη προσοχή και συγκέντρωση. «Κάτι σαν ψυχοθεραπεία, αλλά σου μένει και το κόσμημα». Έτσι λέει η Αγάπη Ιμπροχώρη, ο άνθρωπος πίσω από το εγχείρημα, που αν και ασχολείται από παιδί με το κόσμημα, αποφάσισε να το ξεκινήσει ένα βράδυ του Νοέμβρη που έφτιαχναν κοσμήματα ενώ έκαναν «σου σου» με τις φίλες της.

«Τα εργαστήρια είναι μια ευκαιρία να γνωρίσεις κόσμο, να αδειάσει το μυαλό σου από σκέψεις αλλά και να νιώσεις και τη χαρά της δημιουργίας και του χειροποίητου», αναφέρει. Εκεί λοιπόν μπορείς να σχεδιάσεις είτε ένα δαχτυλίδι, είτε ένα κρεμαστό σε ειδικό κερί αργυροχρυσοχοΐας, κάτι που παίρνει περίπου 3 ώρες, να το επιχρυσώσεις αλλά και να το στολίσεις με ημιπολύτιμους λίθους! Μετά το πέρας του εργαστηρίου οι δημιουργίες των συμμετεχόντων ετοιμάζονται για το χυτήριο όπου και θα μεταμορφωθούν από κερί σε μέταλλο και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στο εργαστήριό για επεξεργασία και τελικό φινίρισμα, ώσπου να φτάσουν στην πόρτα σου σε περίπου 7-10 εργάσιμες ημέρες.

Τα εργαστήρια γίνονται εβδομαδιαία, κοντά στην Κατεχάκη και κοστίζουν 65 ευρώ, μπορείτε να κλείσετε τη θέση σας online ενώ μέσω συνεννόησης μπορεί να γίνει θεματικό, ακόμα και σαν μια bachelorette δραστηριότητα. Πέραν αυτού μπορείς να σχεδιάσεις και ένα κόσμημα με το δακτυλικό αποτύπωμα του αγαπημένου σου ή το δικό σου και να το δωρίσεις σε κάποιον, μια διαδικασία που παίρνει μόλις λίγα λεπτά.

INFO:
Διεύθυνση Εργαστηρίων: Yooka Studio, Φραγκοπούλου 9 
Instagram: @pico.jewellery
Website: www.picothestore.com