Tip of the day

Πού θα βρεις το μοναδικό θέατρο-εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη;

Εδώ θα απολαύσεις comfort food και ταυτόχρονα θα παρακολουθήσεις μία θεατρική παράσταση

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άσπρο δέντρο
© Instagram Aspro Dentro

«Άσπρο δέντρο, Κουζίνα – Θέατρο»: To μοναδικό θέατρο-εστιατόριο στην Θεσσαλονίκη

Με μια πρώτη ματιά μοιάζει με ένα μοντέρνο εστιατόριο με πεντανόστιμες γεύσεις. Έναν μίνιμαλ χώρο με ωραία αισθητική και vibe όπου ο καθένας μπορεί να απολαύσει από το ακαταμάχητο brunch του μέχρι τον καφέ, το ποτό και το φαγητό του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Διασχίζοντας το spot καταλήγεις στην κρυφή γωνιά στο πίσω μέρος του, όπου φιλοξενεί ένα θεατρικό χώρο, μια αίθουσα για παραστάσεις αλλά και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

Το Φεβρουάριο του 2020 o σεφ και ηθοποιός Aντώνης Φωτιάδης «πάντρεψε» τις δυο μεγάλες του αγάπες, τη μαγειρική και το θέατρο, δημιουργώντας το «Άσπρο δέντρο, Κουζίνα – Θέατρο», το οποίο αποτελεί μέχρι σήμερα το μοναδικό εστιατόριο στην συμπρωτεύουσα όπου μπορεί να απολαύσει κανείς comfort food και ταυτόχρονα να παρακολουθήσει μία θεατρική παράσταση. Τόσο το μενού όσο και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του θεάτρου, το επιμελείται από την αρχή έως σήμερα ο ίδιος. «Το Άσπρο Δέντρο έρχεται με την Άνοιξη και μαζί του φέρνει τον Ήλιο, το Φως, τις Βόλτες, τα Λουλούδια τα Αρώματα, την Χαρά» θα τον ακούσεις να λέει συχνά για το δημιουργικό του χώρο.

Η αρχική ιδέα του ήταν να δημιουργεί παραστάσεις μέσα στην κουζίνα, οι ηθοποιοί να μαγειρεύουν κατά την διάρκεια του δρώμενου και οι θεατές στο τέλος να απολαμβάνουν το πλούσιο γεύμα. Γι αυτό κι επέλεξε έναν άνετο χώρο ώστε να μπορεί να φιλοξενεί αρκετό κόσμο για τις παραστάσεις. Τα πράγματα βέβαια ήρθαν διαφορετικά και τελικά προέκυψε η δημιουργία ενός ξεχωριστού θεατρικού χώρου που βρίσκεται κολλητά με την κουζίνα και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 60 άτομα.

Συγκεκριμένα, στο χώρο λειτουργούν εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά κάθε εβδομάδα, ενώ στις 24-25-26 Μαΐου, 31 Μαΐου, και 1-2 Ιουνίου θα δούμε την παράσταση το Πάρκο - ένα βουβό χρονικό της αγάπης σε 4 εποχές με τον καλλιτέχνη Θωμά Βελισσάρη.

Όσον αφορά το μενού του εστιατορίου εδώ όλα είναι χειροποίητα. Θα απολαύσεις από το πρωί ένα πλήρες brunch με ποικιλία από αλμυρές και γλυκές επιλογές όπως τοστ σοκολάτα με σουσάμι και χειροποίητο γιαούρτι μπανάνα για τους chocolate lovers, αλλά και ολόφρεσκες σαλάτες, και vegan και νηστίσιμο μενού. Μην φύγεις αν δεν δοκιμάσεις ρεβίθι σπανάκι, μανιτάρι καπνιστό σκουμπρί, αλλά και πολλές προτάσεις με κρέας, θαλασσινά ή ψάρι. Ειδική θέση στο μενού έχουν και τα χειροποίητα προϊόντα προς πώληση, όπως μαρμελάδες, αλοιφές γλυκές και αλμυρές κ.ά.. Το σίγουρο είναι πώς ότι κι αν επιλέξεις να γευτείς, σε συνδυασμό με την εμπειρία του θεάτρου θα σου μείνει αξέχαστο.

Ολύμπου 5, 2311821585

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.