Tip of the day

Σε ποιο μπαρ θα φτιάξεις τη μηχανή σου, θα πιεις και μπίρες;

Με μουσικές και τρώγοντας ωραία συνοδευτικά της μπίρας

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ride Bar
Φωτογραφία: Περικλής Βαρβαγιάννης

Μεσοτοιχία με την αντιπροσωπεία της Harley Davidson, το  “Ride”  είναι ένα μπαρ πιο Αμερικάνικο κι από την Αμερική

Το μαγαζί χαρακτηρίζεται "dive bar": της βουτιάς στην κυριολεξία, αλλά της βόλτας στην πραγματικότητα. Αν έχεις μοτοσυκλέτα και είσαι «Χαρλεάς», τη φέρνεις εδώ για σέρβις κι ενώ της αλλάζουν μπουλόνια, εσύ παραγγέλνεις ένα ζουμερό χάμπουργκερ και μία μπίρα, ή οχτώ μπίρες. Δεν έφαγα χάμπουργκερ αλλά ήπια μπίρες, άκουσα μουσική πολύ σπέσιαλ, είδα παλιούς φίλους που, για φαντάσου, είναι ακόμα μηχανόβιοι, γενικά είναι ωραίο μαγαζί το “Ride”. Η μουσική που έβαζε ο dj ήταν και συνήθως είναι rock, punk, metal, στο χώρο ταιριάζει και rockabilly, σίγουρα surf rock τους καλοκαιρινούς μήνες, που το δροσίζει το ρεύμα (αέρα) της Πειραιώς.

Ride Bar
Φωτογραφία: Περικλής Βαρβαγιάννης

Κατά καιρούς έχει live με διάφορα γκρουπάκια που παίζουν έξω στην ξύλινη ράμπα – το μισό μαγαζί είναι υπαίθριο, όπως τα περισσότερα στην Ελλάδα, με πάγκους και λίγα τραπεζάκια γιατί ο αυστηρός μηχανόβιος, αυτός με τα μαλλιά και τα τατουάζ, πίνει/τρώει όρθιος. Και καλά κάνει, γιατί εμείς οι άλλοι καθόμαστε σαν άνθρωποι στις καρέκλες για τις οποίες αδιαφορεί.

Ride Bar
Φωτογραφία: Περικλής Βαρβαγιάννης

Δεν το λέω πειραχτικά, ούτε ειρωνεύομαι το αμερικάνικο ύφος, το μαγαζί είναι άψογο, απλό, ειλικρινές, καθόλου δήθεν. Το μενού υπογράφουν οι Serial Eaters (Αριστείδης Ρούσος, Γιάννης Μελιώτης) και είναι πιστό στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με μικρές πινελιές διεθνισμού που δένουν υπέροχα με τα κλασικά πιάτα – π.χ., περιλαμβάνει hot dog, αλλά με truffle mayo, πανέ κοτόπουλο Panhead σε μπέργκερ, ένα vegan μπιφτέκι με σάλτσα ταχίνι, πατάτες Milwaukee με κάμποσο τυρί και κάποια ακόμα, πράγματα που τρώγονται στο όρθιο, συνοδευτικά της μπίρας, που είναι παγωμένη και σε μεγάλη ποικιλία.

Ride Bar
Φωτογραφία: Περικλής Βαρβαγιάννης

Η μπίρα που ήπια λοιπόν στο “Ride” είναι η “Puppenhaus” της Ελληνικής ζυθοποιίας Blame the sun (προτιμώ την “Beach Bum” της ίδιας ζυθοποιίας μόνο για το όνομά της, επειδή αυτό φιλοδοξούσα να γίνω όταν μεγαλώσω, αλλά όλες οι μπίρες της είναι πολύ εξαιρετικές.) Το “Ride” ψάχνει την μπίρα, όπως και τα ουίσκι και τα άλλα ποτά του, με τον ίδιο τρόπο που μελετάει το φαγητό και τη μουσική. Γενικά είναι νόστιμο μαγαζί, ακόμα και αν δεν οδηγείς μηχανή ποτέ σου, ούτε καν ποδήλατο, ή δεν έχεις περάσει έστω απ' έξω από τη Harley Davidson… ή αν δεν έχεις τατουάζ, μαλλιά-κουρτίνα και δερμάτινο αμάνικο μπουφάν, καλή ώρα – πάλι περνάς μια χαρά, και εύχεσαι να μην τελειώσουν ποτέ οι μπίρες…

“Ride dive bar”, στην αντιπροσωπεία της Harley Davidson, Πειραιώς 187, 2103410850. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.