Tip of the day

Ο καλύτερος οικονομικός καφές στην αγορά

Ένα από τα πολλά μυστικά της κεντρικής αγοράς

Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

“Bon Espresso bar”, η πιο οικονομική στάση για καφέ/χυμό στο κέντρο

Το «Bon Espresso Bar» δεν το πιάνει το μάτι σου, εκτός κι αν είσαι για ώρα στην περιοχή, έχεις μετρήσει (με το πόδι) από Σύνταγμα και Μοναστηράκι μέχρι Ομόνοια, διψάς, και θέλεις να καθίσεις κάπου μισό λεφτό. Η Πλατεία Αγίας Ειρήνης, η Αιόλου, η Αθηνάς, όλοι αυτοί οι δρόμοι είναι γεμάτοι με καφέ, τα οποία όμως ξεχειλάνε από κόσμο, στις 12.00 το μεσημέρι, οι τουρίστες κρέμονται από τα σκαμπό σα τσαμπιά, οι πελάτες περιμένουν ουρά για ένα καφέ… που κοστίζει από 4 ως 10 ευρώ, ανάλογα. Δεν θέλαμε πολυκοσμία, ούτε τρελή βαβούρα, και πέσαμε πάνω στο «Bon Espresso Bar» ανεβαίνοντας ή κατεβαίνοντας την Ευριπίδου.

Είναι ένα μικρό καφέ: στρυμωγμένο ανάμεσα σε δύο νόστιμα μαγαζιά από αυτά που βγάζουν πολύ πετυχημένα τη μισή πραμάτεια τους στο πεζοδρόμιο, έχει ένα τραπεζάκι μόνο μπροστά του, με μερικά ψηλά σκαμνιά. «Είναι για τους ανθρώπους της αγοράς, που δουλεύουν ή έχουνε μαγαζιά εδώ γύρω», μας λέει φίλος που δουλεύει και έχει μαγαζί εκεί γύρω. Το καφέ το τρέχει ένα πολύ ευγενικό παιδί με μια πολύ ευγενική κοπέλα. Ένας καφές φραπέ κι ένας χυμός πορτοκάλι (φρεσκο-στυμένος, όχι αστεία) μας κόστισαν 3,60 ευ: τιμή που δεν πετυχαίνεις για δύο πράγματα-που-πίνεις πουθενά στην Ελλάδα πια, εκτός από μακρινά χωριά ή βουνά, που δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα ότι τα ευρώ έχουνε σκαρφαλώσει στο ταβάνι και μας κλείνουν το μάτι.

Ήταν μια ευχάριστη στάση σύντομης αναψυχής, και ο καφές κατά την Ιταλίδα φίλη μου ήταν «ο καλύτερος που έχει πιεί, δέκα μέρες τώρα στην Ελλάδα». Επιμένω για τις καλές τιμές επειδή ακόμα δεν τις έχω χωνέψει… 

«Bon Espresso Bar», Ευριπίδου 30, 2130438767