- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πού θα γευτείς την πιο νόστιμη κακαβιά της Αθήνας
Τύφλα να ‘χουν και οι γιαγιάδες και οι ψαράδες
Στο Λινού- Σουμπάσης και Σία παίρνουν νόμπελ στην ψαρόσουπα
Λινού Σουμπάσης και Σία κάτω στου Ψυρρή. Το όνομά του μικρού και πολύ καλού εστιατορίου ίσως δυσκολευτείς να το θυμηθείς και να το επαναλάβεις, όμως αυτό του το πιάτο δεν θα το ξεχάσεις ποτέ. Είναι οριακά εθιστικό. Και αυτό το δηλώνω αφού πέρασα ένα ολόκληρο καλοκαίρι διακοπών να δοκιμάζω διαφορετικές εκδοχές κακαβιάς, αλλά μάταια. Έτσι κι αλλιώς ελληνικό νησί και ψάρι δεν πάνε απαραίτητα μαζί, όμως ακόμα και στα πιο φημισμένα γαστρονομικά διαμάντια του Αιγαίου που ψάχτηκα… τζίφος. Μπορεί επίσης να θεωρείς ότι οι γιαγιάδες έχουν master στην ψαρόσουπα, ή/και πως οι ψαράδες κατέχουν τα κρυφά μυστικά της επιτυχίας της, όμως εδώ μιλάμε για ψαρόσουπα που μπορεί άνετα να κονταροχτυπηθεί ακόμα και με την αγαπημένη μου αστακομακαρονάδα.
Εδώ, θα βάλω στο τραπέζι και άλλα δύο ερωτήματα. Είναι η ψαρόσουπα κυρίως; Και έχει ρύζι ή όχι; Ναι και όχι αντίστοιχα, ή τουλάχιστον αυτές τις απαντήσεις δίνει το εστιατόριο Λινού Σουμπάσης και Σία, και εσύ –σε συμβουλεύω- να τους πιστέψεις.
Η κακαβιά τους γίνεται πάντα με ψάρι ημέρας, είναι μια παχύρευστη και μυρωδάτη σούπα, όχι βελουτέ αλλά ούτε διάφανη, σε ένα χρυσαφοπορτοκαλί χρώμα, με φιλέτο ψάρι, καρότα και πατάτες σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Θα μου πεις που είναι το ιδιαίτερο; Ούτε εγώ ξέρω τι μαγικό φίλτρο ρίχνουν στο καζάνι, αλλά η υφή και η γεύση της απλά δεν περιγράφονται! Άσε που το ένα πιάτο είναι κανονικότατη διπλή μερίδα, και μπορείς να μοιραστείς αυτό το έπος με το άλλο σου μισό και να μείνετε και οι δύο χορτάτοι και ικανοποιημένοι. Αν δεν είναι αυτό πράξη αγάπης, τι είναι;
Σε αυτό το ωραίο, μοντέρνο και αγαπημένο μας εστιατόριο, τα έχουν προβλέψει όλα. Από τα κεριά που είναι το σήμα κατατεθέν τους (από πάνω τους «συστεγάζεται» η επιχείρηση των κεριών τα οποία και μπορείς επιτόπου να αγοράσεις), έως το ολόφρεσκο ζυμωτό ψωμάκι που φέρνουν για κουβέρ (και ναι μπορείς να το βουτήξεις στην ψαρόσουπα για να γλείψεις το πιάτο όπως του πρέπει). Το μενού απλό και πεντανόστιμο, από τον Αυστριακο-Θεσσαλονικιό Λουκά Μάιλερ, συνεχώς αλλάζει, αλλά η κακαβιά λόγω σουξέ πάντα μένει!
Μελανθίου 2, Ψυρρή, 2103220300
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βόλτα πάνω σε πολύχρωμα μοτίβα και Soteur πινελιές
Είναι No1 στον κόσμο και είναι εμπνευσμένο από video games όπως το "Crimson Room" και το "QP-Shot" και από ταινίες όπως το "Saw"
Το οποίο ρολόι δεν είναι απαραίτητο να είναι τρακτέρ, ούτε πανάκριβο για να χρειάζεται επισκευή
Σ’ ένα δρόμο γεμάτο εστιατόρια, καφέ και ταβέρνες, για να τσιμπήσεις κάτι στα όχι-γρήγορα
Μπορείς άνετα να πεις πως τις έφτιαξες με τα χεράκια σου
Το μέρος όπου στήνονται μπουφέδες με απεριόριστο ασιατικό φαγητό
Δύο παιδιά, μια ιδέα και ήδη δώδεκα ταξίδια με όσους γουστάρουν ραπ
Εδώ όπου θα κουρευτείς ενώ ταυτόχρονα βλέπεις μία έκθεση ζωγραφικής
Στους τοίχους τις έχει αγιογραφίες των Κόντογλου και Πελεκάση
Το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ τρόμου επιστρέφει μέσα από έξι διαδραστικές ταινίες
Μαζί και όλα τα κρητικά προϊόντα που λιγουρευόμαστε εκτός Κρήτης
Μία κούρσα στο χθες στην έκθεση Ariantique Classic Cars
Ένα λιλιπούτειο μαγαζί με όλων των ειδών τις κρέμες από βιολογικές πρώτες ύλες
Ολόφρεσκο, σαν φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι, το υγιεινό σποτ προσφέρει μια νέα φιλοσοφία για τους φρέσκους χυμούς
Στο ψηλότερο σημείο της πόλης, προσφέρει θέα με την οποία σε πιάνει δέος…
Πρωτότυπα εργαστήρια και κοινωνικοποίηση
Ρίξε μια ματιά στο μετρό όσο περιμένεις να φτάσεις στον προορισμό σου
Βόλτες και ξεναγήσεις στην πόλη με χρώμα εξωτικό
Αλλά και πεντανόστιμα μπιφτέκια, λαδερά, ακόμη και σαλιγκάρια!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.