Tip of the day

Πού θα βρεις τις καλύτερες μαρμελάδες μόνο με φρούτα και χωρίς ζάχαρη

Οι πιο φρουτένιες μαρμελάδες εβερ!

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Evlogia

evlogia: μία οικογενειακή επιχείρηση στη Ναύπακτο φτιάχνει τις πιο ωραίες μαρμελάδες

Τα μικρότερα παιδιά μου έφεραν στο σπίτι τρία προϊόντα από την εταιρεία «evlogia»: μαρμελάδα με εσπεριδοειδή, φιστικοβούτυρο με σύκο και φιστικοβούτυρο με ροδάκινο. Η τελευταία, όταν απλώνεις το φιστικοβούτυρο με το ροδάκινο, είναι σα να έχεις πέσει μέσα σε ροδακινώνα – μου θύμισε παιδικά χρόνια και τις αμέτρητες, τότε, μοσχοβολιστές ροδακινιές στη Θάσο. Και τα τρία είναι σούπερ καταπληκτικά, και όπου να΄ναι ξεμένω από υπερθετικά, οπότε ας πάμε στην εταιρεία.

Evlogia

Η «evlogia» είναι οικογενειακή επιχείρηση, της οικογένειας Ποταμίτη, που έχει το αγρόκτημα Πινακάδες στο χωριό Τρίκορφο της Ναυπακτίας. Η οικογένεια έχει 84 στρέμματα πλάι στον ποταμό Εύηνο, και εκεί καλλιεργούν όλα όσα χρησιμοποιούν στα προϊόντα τους. Στις μαρμελάδες δεν βάζουν ζάχαρη ούτε συντηρητικά, σκέτα φρούτα, που κρατάνε τη μοσχοβολιά τους μέχρι να αδειάσει το βαζάκι (κάτι που συμβαίνει πολύ γρήγορα, γιατί τρώγονται τσακ-μπαμ, μέσα από το βαζάκι. Που είναι ντροπή. Αλλά, παιδιά είμαστε). Εκτός από μαρμελάδες, φτιάχνουν και συνδυασμούς φρούτων με αποστάγματα, π.χ. ροδάκινο με μαστίχα, ή δαμάσκηνο με τσίπουρο, και άλλα μείγματα με ταχίνι, εκτός από φιστικοβούτυρο. Το χόμπι τους ως οικογένεια ήταν πάντα να μαζεύουν φρούτα και να τα μετατρέπουν σε γλυκά, σε μαρμελάδες και αλείμματα, δοκιμάζοντας διαφορετικούς συνδυασμούς, με τον πιο απλό, παραδοσιακό τρόπο. Όλα τα φρούτα τα κόβουν με το χέρι, χωρίς τίποτα επιπλέον, όπως είπα. Το ξαναλέω γιατί έχω εντυπωσιαστεί με το πόσο ωραία είναι τα τρία προϊόντα που είχα στο σπίτι (δεν τα έχω πλέον επειδή τα τσακίσαμε πριν προλάβουν να βρούνε τη θέση τους στην κουζίνα μας…).

Evlogia

Ένας φίλος είναι σε μπαρ στην Ναύπακτο και χρόνια τώρα μου λέει να πάω, δεν έχω αξιωθεί, η Ναύπακτος ώρες-ώρες μου φαίνεται λες και είναι Τόκιο, τόσο μακριά. Είναι καλλονή από ότι βλέπω στις φωτογραφίες, τύφλα να ‘χει το Τόκιο, και η ορεινή Ναυπακτία ακόμα ωραιότερη για να μη πω καλλονότερη και μου την πέσει κανένας. Αν περάσετε από τα μέρη τους, δοκιμάστε οπωσδήποτε evlogia, ή ψάξτε την κι από μακριά.

«evlogia, true taste of Greece», Τρίκορφο Ναυπακτίας, 2111829696, www.evlogia.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.