Ποιο γνωστό εστιατόριο έχει το μποστάνι του σε ταράτσα της Πανεπιστημίου;
Λεμονόχορτο, φρέσκο κρεμμυδάκι, σέλερι, σκόρδο, μέντα κι άλλα φυτά από το Βιετνάμ μεγαλώνουν στην Πανεπιστημίου
Ο σεφ Vu Dinh Hung του εστιατορίου Madame Phu Man Chu καλλιεργεί τα μυρωδικά του σε μία αθηναϊκή ταράτσα του κέντρου
Οκτώ ορόφους πάνω από την Πανεπιστημίου, την κοσμοσυρρή και τη βαβούρα από τα αυτοκίνητα, υπάρχει ένας μπαχτσές… εξωτικός. Δεκάδες γλάστρες με λεμονόχορτο, φρέσκο κρεμμυδάκι, ντοματίνια, σέλερι, σκόρδο, μέντα, βασιλικό, shiso κι άλλα μυρωδικά, όλα ποικιλίες του Βιετνάμ, στη σειρά να κοιτούν το ηλιοβασίλεμα με φόντο τον λόφο του Λυκαβηττού. Όταν έρθει η ώρα της συγκομιδής τους, θα μαζευτούν, θα πλυθούν σχολαστικά και θα μεταφερθούν λίγα μέτρα πιο κάτω για να δώσουν γεύση κι άρωμα στα πιάτα του δημοφιλούς βιετναμέζικου εστιατορίου Madame Phu Man Chu. Όμως πώς βρέθηκαν αυτά τα εξωτικά φυτά σε τούτη την αθηναϊκή ταράτσα;
Όλα ξεκίνησαν όταν ο βιετναμέζος σεφ Vu Dinh Hung άνοιξε το Madame Phu Man Chu στον μικρό πεζόδρομο της Σκουλενίου, στην καρδιά της Αθήνας, θέλοντας να μαγειρεύει αυθεντικά πιάτα του Βιετνάμ. Γρήγορα, όμως, ήρθε αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα: ήταν πολύ δύσκολο, σχεδόν ακατόρθωτο να βρει στην Ελλάδα τα μυρωδικά και τα βότανα που είναι βασικά συστατικά της βιετναμέζικης κουζίνας, όπως το shiso, ένα ιδιαίτερα αρωματικό βότανο, ή τη βιετναμέζικη μέντα. Έτσι, αποφάσισε να τα καλλιεργήσει ο ίδιος.
Τον ρωτάω πώς κατάφερε να καλλιεργήσει αυτά τα φυτά σε ένα τελείως διαφορετικό κλίμα από εκείνο που είχαν συνηθίσει. Ο ίδιος λέει: «Νομίζω ότι όλα γίνονται με την αγάπη. Στην αρχή, ανέβαινα κάθε μέρα εδώ πάνω, μίλαγα και τραγουδούσα στα φυτά μου. Τους έλεγα “Σας παρακαλώ, είμαι ολομόναχος σε αυτή την πόλη… Σας παρακαλώ, μεγαλώστε για να μπορέσω να δείξω στους ανθρώπους εδώ την κουλτούρα της χώρας μου”. Κατάλαβες; Αγαπάω τα φυτά μου και αυτά με αγαπάνε πίσω».
Madame Phu Man Chu, Σκουλενίου 4& Πραξιτέλους, 210 3231366
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νόστιμη, χορταστική και εορταστική!
Όλα αυτά σε ένα τέλειο δείπνο πάνω από την πόλη και κάτω από τα αστέρια
Ένα γιορτινό ταξί με δεκάδες λαμπιόνια, γιρλάντες και στολίδια παίρνει το βραβείο του πιο χριστουγεννιάτικου ταξι της πόλης
Τη βλάχικη παράδοση της Θεσσαλίας, τα ωραία βούτυρα και τα τυροκομικά, όλα θα τα βρεις εδώ
Τα καλύτερα, πιο τραγανά και νόστιμα Spring rolls του Βόρειου Τομέα και όχι μόνον
Η Μυρτώ και ο Γιώργος σου μαθαίνουν στο εργαστήριό τους tufting και punch needle στην πιο xmas εκδοχή
Και θα πιεις και καφεδάκι ή κρασάκι
Κανένα πατατάκι δεν είναι για πέταμα, αλλά κάποια είναι καλύτερα από τα υπόλοιπα.
Βόλτα πάνω σε πολύχρωμα μοτίβα και Soteur πινελιές
Είναι No1 στον κόσμο και είναι εμπνευσμένο από video games όπως το "Crimson Room" και το "QP-Shot" και από ταινίες όπως το "Saw"
Το οποίο ρολόι δεν είναι απαραίτητο να είναι τρακτέρ, ούτε πανάκριβο για να χρειάζεται επισκευή
Σ’ ένα δρόμο γεμάτο εστιατόρια, καφέ και ταβέρνες, για να τσιμπήσεις κάτι στα όχι-γρήγορα
Μπορείς άνετα να πεις πως τις έφτιαξες με τα χεράκια σου
Το μέρος όπου στήνονται μπουφέδες με απεριόριστο ασιατικό φαγητό
Δύο παιδιά, μια ιδέα και ήδη δώδεκα ταξίδια με όσους γουστάρουν ραπ
Εδώ όπου θα κουρευτείς ενώ ταυτόχρονα βλέπεις μία έκθεση ζωγραφικής
Στους τοίχους τις έχει αγιογραφίες των Κόντογλου και Πελεκάση
Το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ τρόμου επιστρέφει μέσα από έξι διαδραστικές ταινίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.