Τα καλύτερα (και πιο υγιεινά) μελομακάρονα με αλεύρι Ζέας
Τραγανά και μελένια μαζί, με χαρουπόμελο και ζάχαρη από χουρμάδες
![Μανίνα Ζουμπουλάκη Μανίνα Ζουμπουλάκη](/images/120x120/3/jpg/files/2023-11-13/m-zoumpoulaki.jpg)
![Μελομακάρονα με αλεύρι Ζέας Μελομακάρονα με αλεύρι Ζέας](/images/1074x600/jpg/files/2022-12-23/melomakarona_zeas.jpg)
Τα μελομακάρονα (με αλεύρι) Ζέας που φτιάχνει η «Marie Antoinette» είναι τα καλύτερα
Η «Marie Antoinette» είναι ένα μικρό εργαστήριο που φτιάχνει καταπληκτικές χειροποίητες πίτες, εκατό διαφορετικές – ανάμεσά τους, ΚΑΙ με αλεύρι Ζέας. Δηλαδή το φύλλο είναι φτιαγμένο με αυτό το μαγικό αλεύρι που κάνει καλό στην υγεία, δεν φουσκώνει, δεν ενοχλεί το στομάχι και την κοιλιά, γενικά είναι ένα υπερ-τρόφιμο – κάποτε περάσαμε ένα ολόκληρο γεύμα με τη Ματθίλδη Μαγγίρα να μας εκθειάζει τις αρετές του αλευριού Ζέας, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι μας είχε πει αλλά ήταν εντυπωσιακό αλεύρι, αυτό της Ζέας, και παραμένει τοπ εδώ και πολλούς αιώνες.
![Μελομακάρονα με αλεύρι Ζέας Μελομακάρονα με αλεύρι Ζέας](/images/w734/jpg/files/2022-12-23/zeas.jpg)
Η «Marie Antoinette» λοιπόν το χρησιμοποιεί σε κάποιες συνταγές, και πριν μερικά χρόνια το δοκίμασε στα μελομακάρονα: ενώ τα κλασικά μελομακάρονα που ετοιμάζει έχουν καρύδια και μέλι, τα (μελομακάρονα) Ζέας εκτός από το μαγικό αλεύρι, έχουν χαρουπόμελο, ζάχαρη από χουρμάδες και φιστίκι Αιγίνης. Η συνταγή είναι πρωτότυπη, της Μαρίας Ανδρονικίδου που «τρέχει» το εργαστήριό της, κυρίως με παραδοσιακές συνταγές της μαμάς της, κυρίας Αντουανέττας. Τα μελομακάρονα Ζέας των κοριτσιών είναι μίνι, μπουκίτσες, πολύ νόστιμα, σιροπιαστά αλλά όχι να-γίνεις-χάλια, και καθώς τα τρως (πέντε-πέντε…) αισθάνεσαι ενάρετη και παράλληλα ανάλαφρη, γιατί πράγματι δεν σε βαραίνουν καθόλου.
![Marie Antoinette Marie Antoinette](/images/w734/jpg/files/2022-12-23/zeas2.jpg)
Η Μαρία φτιάχνει καταπληκτικούς λαχανοντολμάδες, γαλοπούλα και κότα γεμιστή με κάστανα, κουκουνάρια κι όλα τα σχετικά, σπάλα μοσχαρίσια με άγριο ρύζι, βελουτέ ωραίες σούπες και ένα σωρό άλλα φαγητά, εκτός από τις πίτες, αλμυρές και γλυκές. Αλλά τα μελομακάρονά της είναι τα καλυτερότερα, ειδικά τα Ζέας, για αυτό τα προτείνω ως ξεχωριστά - ίσως επειδή έχουν το πράσινο φιστικάκι απάνω, ίσως επειδή είναι με αλεύρι Ζέας ή ίσως επειδή η Μαρία ξέρει να τα φτιάχνει πεντανόστιμα, τραγανά και λαχταριστά…
«Marie Antoinette», εργαστήριο παρασκευής πιττών και άλλων λιχουδιών, Τριανταφυλλίδη 22, 2130416420, info@marieantoinette.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαζί και κατσίκι και ώριμα τυριά μικρής παραγωγής και βιολογική πατάτα και σπαρταριστό ψάρι από το νησί
Ο ιδιοκτήτης είναι από το Αγρίνιο και ξέρει από καλό κρέας και σωστό ψήσιμο
Το πλωτό ξενοδοχείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας προσφέρει ωραίες θαλασσινές εμπειρίες
Πολύχρωμα κομμάτια, οικονομικές επιλογές και μια δόση '90s στο κέντρο της Αθήνας
Αυτή η πόλη, με τις αντιθέσεις και τις εκπλήξεις της, κρύβει θησαυρούς που αξίζει να ανακαλύψεις
Διπλοφουρνίζονται, γεμίζονται και στολίζονται με ζύμη speculoos cookie
Κι άλλα 2000 ψάρια και θαλάσσια είδη
Μασάζ κεφαλής και εντατική θεραπεία μαλλιών-δύο σε ένα
Θα μελετήσεις με την ησυχία σου και θα πιεις καλό καφέ
Στην όψη μοιάζει με ανανά, η γεύση όμως είναι αυτή που ξέρεις
Χρήσιμα, φτηνά, αλλάζουν την όψη ενός παλιού τραπεζιού
Χειροποίητα, παραδοσιακά και πολύ χορταστικά
Μαζί με πολλά άλλα καλαματιανά μπόνους
Το Bado Trivial είναι το εναλλακτικό night-out που έψαχνες
Μαζί και αφράτα ψωμάκια και τόνις πουρί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.