Tip of the day

Πού θα βρεις τα καλύτερα (ωμά, κατεψυγμένα) ασιατικά ψωμάκια μπαν

Τα ατμίζεις και τα γεμίζεις με την Άρτα και τα Γιάννενα για να φτιάξεις μεζέ της Άπω Ανατολής στο σπίτι σου

Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα καλύτερα σχεδόν-ψωμάκια ασιατικής καταγωγής τα αγοράζεις από το «Wok Shop Asian Delicatessen»  κατεψυγμένα και κάνεις μαζί τους θαύματα

Είναι πολύ της μόδας τα μπάο μπαν, τα φτιάχνουν με διάφορους τρόπους όλα τα ασιατικά εστιατόρια, σνακ μπαρ και φαγάδικα: τα γεμίζουν με σάλτσα, ψιλοκομμένο κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό, γαρίδες, λαχανικά ή οτιδήποτε – όχι μόνον τα βίγκαν (μπάο μπαν), όλα συμπεριλαμβάνουν επιπλέον λαχανικά πολύ λεπτά και ψιλοκομμένα στη γέμισή τους. Η γέμιση είναι όλα τα λεφτά… αλλά και τα ίδια τα μπάο μπαν, τα αερο-φρατζολάκια, πρέπει να είναι αφράτα, βελουδένια και νόστιμα για να μετρήσουν στο ασιατικό γεύμα που ετοιμάζουμε στο σπίτι. Λέμε τώρα: σε παιδικό πάρτι ή σε κάλεσμα κολλητών, τα κατεψυγμένα μπάο μπαν κάνουν θαύματα, πχ με γέμιση κιμά κοκκινιστό, αυτόν που περίσσεψε  από τα μακαρόνια-με-κιμά, ή με αυγά βραστά με μαγιονέζα, στην ανάγκη, κι αν έχει τελειώσει ο κιμάς.

Κυκλοφορούν χιλιάδες συνταγές για γέμιση ενός ή περισσότερων μπάο μπαν, από παραδοσιακές μίξεις κινέζικης, κορεάτικης ή βιετναμέζικης κουζίνας μέχρι εξαντρίκ (με ανανά πχ, που ακούγεται μπλιαχ αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς, ούτε καν ο ανανάς). Τα καλύτερα ωμά μπάο μπαν που όταν ψήνονται γίνονται τέλεια είναι τα “Cardinal Hirata Buns”, και τα βρήκαμε στο ασιατικό μπακάλικο “Wok Shop” στο κέντρο, κάτω από το Σύνταγμα – είναι λίγο κρυμμένο σε ένα μυστήριο στενάκι, το “Wok Shop”, αλλά όταν βρίσκεις την Απόλλωνος το’ χεις στα πόδια σου. Τα συγκεκριμένα ημι-ψωμάκια Cardinal Hirata Buns, τα ατμίζεις για δύο-τρία λεπτά, κατευθείαν από την κατάψυξη, και μετά τα γεμίζεις. Το ψιλοκομμένο κοτόπουλο με λαχανικά είναι το Νο 1 σε γεμίσματα αλλά βάζουμε ό,τι θέλουμε, το πεδίο είναι ατελείωτο.

Cardinal Hirata Buns, κατεψυγμένα μπάο μπαν, «Wok Shop Asian Delicatessen», Σκούφου 2-4, Σύνταγμα, 800-11-965-74