Tip of the day

Πού θα φας το πιο αυθεντικό χατσαπούρι της Αθήνας

Στο Emigrant το χατσαπούρι ψήνεται στα τοιχώματα ενός μεγάλου θολωτού φούρνου

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χατσαπούρι

Το καλύτερο χατσαπούρι της Αθήνας το έχει ο φούρνος  Εmigrant της Καλλιθέας

Μόλις 10 τ.μ. είναι ο φούρνος Εmigrant της Καλλιθέας με τα γεωργιανά αλλά η μυρωδιά από το ζεστό χατσαπούρι φτάνει σε όλη τη γειτονιά. Ο φούρναρης μιλά πολύ σπαστά ελληνικά, παρόλα αυτά με τη βοήθεια της βοηθού του μπορεί να σου εξηγήσει αν τον ρωτήσεις, πως το διάσημο χατσαπούρι είναι ουσιαστικά τυρόπιτα που γίνεται σε θολωτό παραδοσιακό φούρνο -λέγεται τόνε- και υπάρχει σε κάθε σπίτι της πατρίδας του. Θα τον δεις με το χαριτωμένο άσπρο σκουφάκι του να δουλεύει το ζυμάρι με απίστευτη ταχύτητα όπως του έμαθε η γιαγιά του. Θα σου πει και τη συνταγή -δεν είναι μυστικό- αλεύρι, μαγιά, νερό και αλάτι.

Χατσαπούρι

Οι πίτες γεμίζονται με οτιδήποτε, από γεωργιανό τυρί imeruli που μοιάζει με το δικό μας κασέρι σε μια πιο αλμυρή και μαστιχωτή εκδοχή, μέχρι σπανάκι, κοτόπουλο, αυγό, κιμά, μανιτάρια και σε περιορισμένο αριθμό με φασόλια. Ανάβει φωτιά και μόλις πιάσει θερμοκρασία 350 βαθμών τοποθετεί το χατσαπούρι στα τοιχώματα του φούρνου. Λίγα λεπτά μετά το τραβάει με μεγάλες τσιμπίδες κάνοντας ένα μίνι ακροβατικό όπου σχεδόν εξαφανίζεται στο εσωτερικό του τόνε κάθε φορά που πρέπει να κολλήσει ένα από αυτά για να ψηθεί. Εκεί αξίζει να σηκώσεις κινητό για μια φωτογραφία ή καλύτερα βίντεο γιατί είναι εντυπωσιακό.

Χατσαπούρι

Βασικά το 90% του κόσμου που το επισκέπτεται (ουρές από foodies, στην πλειοψηφία τους Καλλιθεώτες) έρχονται για το χατσαπούρι και οι υπόλοιποι για το instagram story που θα το συνοδεύσει. Πάντως μην ψάξεις για να κάνεις tag, social media δεν έχει, ούτε σελίδα, ούτε τηλέφωνο! Πας, περιμένεις, και σε 6 λεπτά βγαίνουν 13 τεμάχια από το τόνε ενώ εκεί μέσα ακόμη ψήνεται και το λαβάς, ένα μακρόστενο ψωμί σε σχήμα βαρκούλας, σαν πλακουτσωτή λαγάνα θα λέγαμε. Το πουλά 1 ευρώ τα 700 γραμμάρια. Κάθε μισή ώρα και νέα φουρνιά, κάτι που εξασφαλίζει ότι αυτό που θα πάρεις είναι φρέσκο. Τρέξε!

Emigrant, Φιλαρέτου 78, Καλλιθέα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.