- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![Εστιατόριο Μουράγιο Εστιατόριο Μουράγιο](/images/1074x600/jpg/files/2022-10-14/psarokokalo_2.jpg)
Στο Μουράγιο στη γραφική Ερμιόνη Αργολίδος τρως ωραία πιάτα με θέα θάλασσα
Όταν προσγειωθεί μπροστά σου ένα βότσαλο που πάνω του έχει ένα μαύρο ψαροκόκαλο - μινιατούρα με τέσσερις λευκές σταγόνες θα αναρωτηθείς αν διακτινίστηκες σε ένα ακριβό εστιατόριο της Γαλλικής Ριβιέρας. Και όμως, όχι! Βρίσκεσαι στην πελοποννησιακή Ριβιέρα και συγκεκριμένα στο γραφικό λιμανάκι της Ερμιόνης στην Αργολίδα κι έχεις μπροστά σου ένα από τα πιο εντυπωσιακά «καλωσορίσματα» που έχεις ποτέ δοκιμάσει. Πρόκειται για ένα νοστιμότατο τραγανό μπισκοτάκι φτιαγμένο με μελάνι σουπιάς σε σχήμα ψαροκόκαλου το οποίο έχει πάνω του (χορταστικές) σταγόνες αέρινης ταραμοσαλάτας. Σερβίρεται στο εξαιρετικό, ελληνικής – γαλλικής και μεσογειακής κουζίνας εστιατόριο «Μουράγιο» που έχει ανοίξει πάνω στην Ακτή Μητσαίων, στην πίσω πλευρά της Ερμιόνης που τόσο θυμίζει νησί, εδώ και μερικούς μήνες.
![Το γραφικό λιμανάκι της Ερμιόνης στην Αργολίδα Το γραφικό λιμανάκι της Ερμιόνης στην Αργολίδα](/images/w734/jpg/files/2022-10-14/%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%B7__1_.jpg)
![Ο Έκτορας Σαλογιάννης με τη μαμά του, Μαριβόν Ο Έκτορας Σαλογιάννης με τη μαμά του, Μαριβόν](/images/w734/jpg/files/2022-10-14/%CE%BF_%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%82_%CE%BC%CE%B5_%CF%84%CE%B7_%CE%BC%CE%B1%CE%BC%CE%B1_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%BF%CE%BD.jpg)
Εμπνευστής του ο Έκτορας Σαλογιάννης, ο γιος της Μαριβόν. Όπου Μαριβόν, όπως γνωρίζουν όλοι οι ψαγμένοι και γνώστες της περιοχής, είναι η Γαλλίδα ιδιοκτήτρια του ομώνυμου φημισμένου εστιατορίου στο Ηλιόκαστρο, ένα ορεινό χωριουδάκι 7χλμ. από την Ερμιόνη που τα τελευταία χρόνια, από τότε δηλαδή που άνοιξε η Μαριβόν, γνωρίζει μεγάλες δόξες. Στο Μουράγιο πάντως οι εκπλήξεις δεν περιορίζονται στο καλωσόρισμα. Όλα τα πιάτα που ετοιμάζει ο σεφ Αντρέας είναι ιδιαίτερα, φίνα και πολύ πολύ νόστιμα. Από τους ψαρομεζέδες, το ceviche και το carpaccio ως το καλαμάρι ή τις ολόφρεσκες (και διάσημες) γαρίδες που καταφθάνουν από τη γειτονική Κοιλάδα.
![Γαρίδες από την Κοιλάδα Γαρίδες από την Κοιλάδα](/images/w734/jpg/files/2022-10-14/%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%82_%CE%B1%CF%80%CE%BF_%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1.jpg)
Εξαιρετική και η λίστα κρασιών και βεβαίως το σέρβις από τον ευγενέστατο Βαγγέλη Ηλιού, που όπως μάθαμε φτιάχνει και εξαιρετική ψαρόσουπα. Όσο για το γαλλικό άγγιγμα στα πιάτα, αυτό προέρχεται από τις συμβουλές του φίλου του Έκτορα, του Jean-Marie Hoffmann, του γλυκύτατου ελληνογάλλου chef de cuisine της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα (τον γνωρίσαμε πέρυσι και από το βιβλίο «Μαζί|Ensemble» με υπέροχες συνταγές που δημιούργησε με τον Στέλιο Παρλιάρο, εκδόσεις ΙΑΝΟΣ).
Info: Mourayio Restaurant & lounge, Ακτή Μητσαίων, Ερμιόνη, 697 924 8649
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μασάζ κεφαλής και εντατική θεραπεία μαλλιών-δύο σε ένα
Θα μελετήσεις με την ησυχία σου και θα πιεις καλό καφέ
Στην όψη μοιάζει με ανανά, η γεύση όμως είναι αυτή που ξέρεις
Χρήσιμα, φτηνά, αλλάζουν την όψη ενός παλιού τραπεζιού
Χειροποίητα, παραδοσιακά και πολύ χορταστικά
Μαζί με πολλά άλλα καλαματιανά μπόνους
Το Bado Trivial είναι το εναλλακτικό night-out που έψαχνες
Μαζί και αφράτα ψωμάκια και τόνις πουρί
Στο περιβόητο rage room του Ψυρρή, παρέες μαζεύονται και σπάζουν ότι βρεθεί μπροστά τους
Εδώ θα απολαύσεις comfort food και ταυτόχρονα θα παρακολουθήσεις μία θεατρική παράσταση
Το Athens Irish Festival ανοίγει τις πύλες του στο Άλσος Περιστερίου
Ο «Πάρις» στον Άλιμο είναι η σωστή απάντηση
Το οποίο ρολόι δεν είναι απαραίτητο να είναι τρακτέρ, ούτε πανάκριβο για να χρειάζεται επισκευή
Η χαρά του (δικού σου) χειροποίητου
Ένα μικρό, φιλικό πόστο που μοιάζει με σπίτι αγαπημένης θείας σου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.