Στο Μουράγιο στη γραφική Ερμιόνη Αργολίδος τρως ωραία πιάτα με θέα θάλασσα
Όταν προσγειωθεί μπροστά σου ένα βότσαλο που πάνω του έχει ένα μαύρο ψαροκόκαλο - μινιατούρα με τέσσερις λευκές σταγόνες θα αναρωτηθείς αν διακτινίστηκες σε ένα ακριβό εστιατόριο της Γαλλικής Ριβιέρας. Και όμως, όχι! Βρίσκεσαι στην πελοποννησιακή Ριβιέρα και συγκεκριμένα στο γραφικό λιμανάκι της Ερμιόνης στην Αργολίδα κι έχεις μπροστά σου ένα από τα πιο εντυπωσιακά «καλωσορίσματα» που έχεις ποτέ δοκιμάσει. Πρόκειται για ένα νοστιμότατο τραγανό μπισκοτάκι φτιαγμένο με μελάνι σουπιάς σε σχήμα ψαροκόκαλου το οποίο έχει πάνω του (χορταστικές) σταγόνες αέρινης ταραμοσαλάτας. Σερβίρεται στο εξαιρετικό, ελληνικής – γαλλικής και μεσογειακής κουζίνας εστιατόριο «Μουράγιο» που έχει ανοίξει πάνω στην Ακτή Μητσαίων, στην πίσω πλευρά της Ερμιόνης που τόσο θυμίζει νησί, εδώ και μερικούς μήνες.
Εμπνευστής του ο Έκτορας Σαλογιάννης, ο γιος της Μαριβόν. Όπου Μαριβόν, όπως γνωρίζουν όλοι οι ψαγμένοι και γνώστες της περιοχής, είναι η Γαλλίδα ιδιοκτήτρια του ομώνυμου φημισμένου εστιατορίου στο Ηλιόκαστρο, ένα ορεινό χωριουδάκι 7χλμ. από την Ερμιόνη που τα τελευταία χρόνια, από τότε δηλαδή που άνοιξε η Μαριβόν, γνωρίζει μεγάλες δόξες. Στο Μουράγιο πάντως οι εκπλήξεις δεν περιορίζονται στο καλωσόρισμα. Όλα τα πιάτα που ετοιμάζει ο σεφ Αντρέας είναι ιδιαίτερα, φίνα και πολύ πολύ νόστιμα. Από τους ψαρομεζέδες, το ceviche και το carpaccio ως το καλαμάρι ή τις ολόφρεσκες (και διάσημες) γαρίδες που καταφθάνουν από τη γειτονική Κοιλάδα.
Εξαιρετική και η λίστα κρασιών και βεβαίως το σέρβις από τον ευγενέστατο Βαγγέλη Ηλιού, που όπως μάθαμε φτιάχνει και εξαιρετική ψαρόσουπα. Όσο για το γαλλικό άγγιγμα στα πιάτα, αυτό προέρχεται από τις συμβουλές του φίλου του Έκτορα, του Jean-Marie Hoffmann, του γλυκύτατου ελληνογάλλου chef de cuisine της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα (τον γνωρίσαμε πέρυσι και από το βιβλίο «Μαζί|Ensemble» με υπέροχες συνταγές που δημιούργησε με τον Στέλιο Παρλιάρο, εκδόσεις ΙΑΝΟΣ).
Info: Mourayio Restaurant & lounge, Ακτή Μητσαίων, Ερμιόνη, 697 924 8649
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νόστιμη, χορταστική και εορταστική!
Όλα αυτά σε ένα τέλειο δείπνο πάνω από την πόλη και κάτω από τα αστέρια
Ένα γιορτινό ταξί με δεκάδες λαμπιόνια, γιρλάντες και στολίδια παίρνει το βραβείο του πιο χριστουγεννιάτικου ταξι της πόλης
Τη βλάχικη παράδοση της Θεσσαλίας, τα ωραία βούτυρα και τα τυροκομικά, όλα θα τα βρεις εδώ
Τα καλύτερα, πιο τραγανά και νόστιμα Spring rolls του Βόρειου Τομέα και όχι μόνον
Η Μυρτώ και ο Γιώργος σου μαθαίνουν στο εργαστήριό τους tufting και punch needle στην πιο xmas εκδοχή
Και θα πιεις και καφεδάκι ή κρασάκι
Κανένα πατατάκι δεν είναι για πέταμα, αλλά κάποια είναι καλύτερα από τα υπόλοιπα.
Βόλτα πάνω σε πολύχρωμα μοτίβα και Soteur πινελιές
Είναι No1 στον κόσμο και είναι εμπνευσμένο από video games όπως το "Crimson Room" και το "QP-Shot" και από ταινίες όπως το "Saw"
Το οποίο ρολόι δεν είναι απαραίτητο να είναι τρακτέρ, ούτε πανάκριβο για να χρειάζεται επισκευή
Σ’ ένα δρόμο γεμάτο εστιατόρια, καφέ και ταβέρνες, για να τσιμπήσεις κάτι στα όχι-γρήγορα
Μπορείς άνετα να πεις πως τις έφτιαξες με τα χεράκια σου
Το μέρος όπου στήνονται μπουφέδες με απεριόριστο ασιατικό φαγητό
Δύο παιδιά, μια ιδέα και ήδη δώδεκα ταξίδια με όσους γουστάρουν ραπ
Εδώ όπου θα κουρευτείς ενώ ταυτόχρονα βλέπεις μία έκθεση ζωγραφικής
Στους τοίχους τις έχει αγιογραφίες των Κόντογλου και Πελεκάση
Το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ τρόμου επιστρέφει μέσα από έξι διαδραστικές ταινίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.