Tip of the day

Πού θα κάνεις καινούργια τα χιλιοφορεμένα σου sneakers

Το Vibram Athens Academy είναι ένα τσαγκαράδικο νέας γενιάς

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Vibram Athens Academy:

Στο Vibram στο Κολωνάκι σου κάνουν τα βρώμικα sneakers να αστράφτουν, σου αλλάζουν και τις σόλες

Τα αγαπάς, τα πονάς, δεν θες να τα αποχωριστείς. Δεν είναι ακριβώς οικονομικό το θέμα (ίσως και να είναι μέχρι έναν βαθμό), αλλά το ότι σε καμιά περίπτωση δεν προτίθεσαι να εγκαταλείψεις τα sneakers που σε συντρόφευσαν σε βουνά, σε ραχούλες και ακρογιαλιές, σε ένα σωρό περιπάτους στην πόλη και σε έβγαλαν ενδυματολογικά ασπροπρόσωπο σε τόσες και τόσες περιστάσεις. Τι κάνεις όμως σε περίπτωση που έχουν βρωμίσει σε βαθμό που πλέον έχουν άλλο χρώμα απ΄ το αρχικό, τρυπήσει και σκιστεί μέχρι και στην σόλα;

Ανακάλυψα τον κύριο Λεωνίδα Παγούνα τυχαία στο Κολωνάκι, τσαγκάρη που έμαθε την τέχνη από την οικογένειά του, και όταν εξελίχθηκαν οι δεξιότητές του αποφάσισε να αναλάβει την πρώτη ακαδημία Vibram (για την ιστορία μάλιστα να πούμε ότι ο κυρ Λεωνίδας έχει άλλους δύο αδερφούς, έναν στην Ήπειρο κι έναν στη Βιέννη που διατηρούν όλοι τους new age τσαγκαράδικο).

Στα social media του Vibram Athens Academy ποστάρουν συχνά τα αποτελέσματα μετά την επιδιόρθωση των sneakers, το πριν και το μετά, τονίζοντας πόσο εύκολα μπορούν να γλιτώσουν από τα σκουπίδια και να αποκτήσουν μια νέα ζωή. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τους πας οτιδήποτε έχεις σε πατούμενο και σε όποιο βαθμό φθοράς το έχεις φτάσει. Από μποτίνι μέχρι σκαρπίνι και από άρβυλο μέχρι γόβα αυτοί θα στο μεταποιήσουν στο λεπτό, θα το μπαλώσουν, θα το λουστράρουν, θα του αλλάξουν χρώμα και θα του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Κάνουν και ιδιαίτερες μετατροπές, για παράδειγμα τοποθετούν σόλα σε πέδιλο ή πλατφόρμα και το μετατρέπουν σε κάτι εντελώς διαφορετικό, ενώ μπορούν ακόμα να αλλάξουν και εντελώς το στιλ στην παλιά σου ζώνη. Μάλιστα η ομάδα τους αποτελείται από νέα παιδιά που μαθαίνουν την τέχνη του «τσαγκάρη» και επειδή το εργαστήρι είναι «open» θα τους δεις σύσσωμους και κεφάτους με τα καλαπόδια και τα εργαλεία τους να ασκούν την τέχνη τους μπροστά σου.

Vibram Athens Academy: Σκουφά 10, Κολωνάκι

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.