Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Παιδικο

Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ στο Θέατρο Άλφα–Ληναίος-Φωτίου

Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ στο Θέατρο Άλφα–Ληναίος-Φωτίου

Κορυφαίο έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας, "Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ", που  πρωτοκυκλοφόρησε το 1876, είναι από τις πιο αγαπημένες ιστορίες μικρών και μεγάλων, παγκοσμίως.  Ο Τομ Σόγιερ, το διάσημο ζωηρό και πανέξυπνο αγόρι, ζει μαζί με τη θεία του Πόλι στη φανταστική πόλη Σεντ Πίτερσμπεργκ, στο Μιζούρι, κοντά στον ποταμό Μισισιπή. Αποφεύγει το σχολείο και τους κανόνες. Λαχταρά μαγευτικές περιπέτειες στη φύση, κάτω από τον έναστρο ουρανό και μαζί με τον καλύτερό του φίλο, Χακ Φιν σκαρώνουν φάρσες, παίζουν τους πειρατές, γίνονται εξερευνητές και ψάχνουν για χαμένους θησαυρούς. Τι θα συμβεί, όμως, όταν μια μέρα ο Τομ και η Μπέκι, το κορίτσι που αγαπάει, έρχονται αντιμέτωποι με απρόσμενες καταστάσεις που θα τους αναγκάσουν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις, όχι μόνο για τους εαυτούς τους αλλά και ολόκληρη την πόλη;

Οι «περιπέτειες του Τόμ Σόγιερ» είναι μια συναρπαστική ιστορία μυστηρίου και δράσης με ακαταμάχητους χαρακτήρες. Μια ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης. 

Αντί σκηνοθετικού σημειώματος:

«Όταν βρεθούμε ξανά θα σου πω μια ιστορία, μια ιστορία για παιδιά που τρέχαν ξυπόλυτα και πλατσούριζαν στα νερά με γδαρμένα τα γόνατα, κάτω από την αντηλιά, ελεύθερα…» 

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Τζαβάρας
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Γιώργος Αντωνόπουλος, Αλέξανδρος Βαμβούκος, Ιωάννα Καλλιτσάντση, Γιώργος Κυδωνάκης, Μαρία Κυρώζη, Θησέας Παπαπαναγιώτου, Τσαμπίκα Φεσάκη, Βασιλική Χρυσικού.
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μαρκ Τουέιν

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ