Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Performance

Shifting Grounds: Μια performance της Θένιας Αντωνιάδου

Shifting Grounds: Μια performance της Θένιας Αντωνιάδου

Η Θένια Αντωνιάδου παρουσιάζει την performance «Shifting grounds» στο Μ54 collective art space (Μενάνδρου 54). Το έργο εμπνέεται από τις έννοιες του τοπίου και του σώματος, αναπτύσσει μια διαλεκτική σχέση μεταξύ τους και ελπίζει προς μια κατανόηση τους ως δυναμικές και αλληλεξαρτώμενες οντότητες. Το σώμα της ερμηνεύτριας ως μηχανή της συνήθειας, ως ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο μέσα στους αιώνες, ως ένα δυνητικό πλάσμα – κάτοικο ενός υβριδικού τόπου, ανακαλύπτει το χορό του αύριο μέσα από τα ερείπια ενός εγκαταλελειμμένου εξορυκτικού τοπίου του σήμερα.

«… body and landscape are complementary terms: each implies the other, alternately as figure and ground.» (Ingold)

Μετά την παράσταση ακολουθεί προβολή του videoartTerra Nera, το οποίο γυρίστηκε στα Λιγνιτωρυχεία της Δυτικής Μακεδονίας.

Καλλιτεχνικό σημείωμα

Το λεκανοπέδιο της Εορδαίας αποτελεί ένα τοπίο σε διαρκή μετάβαση – από αχανή υδροβιότοπο, απέραντο σιτοβολώνα, σε ορυχεία εξόρυξης και ενεργειακές εγκαταστάσεις. Ταυτόχρονα το ανθρώπινο σώμα σε άμεση αλληλεξάρτηση με το τοπίο, το πλάθει και πλάθεται από αυτό και βιώνει την κινητικότητα, την ευημερία, την ασυνέχεια, την απώλεια. Οι άνθρωποι δικαιούνται να μείνουν στον τόπο που γεννήθηκαν και αγάπησαν, εμείς αναζητούμε να διαφυλάξουμε την μνήμη του τόπου και όλοι μαζί οφείλουμε να οραματιστούμε το τοπίο που θέλουμε.

Έναρξη προβολής: 22.15
Διάρκεια: 10’

  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Θένια Αντωνιάδου (Underscore dance co.)
Shifting Grounds: Μια performance της Θένιας Αντωνιάδου
Shifting Grounds: Μια performance της Θένιας Αντωνιάδου
από 02/11/2024 έως 10/11/2024

κάθε Σάββατο, Κυριακή 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Είσοδος με προτεινόμενη συνεισφορά 10€. Κράτηση θέσης: https://fienta.com/s/shifting-grounds. Πληροφορίες: menandrou54@gmail.com. Tl: 6978958108, 6984835845