Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Ελληνικο

«Ο Πάπας του Γαλιλαίου» του Κώστα Γαβρόγλου

gavroglou-1

Το έργο Ο Πάπας του Γαλιλαίου του Κώστα Γαβρόγλου, ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάζεται σε σκηνοθετική επιμέλεια του Τάκη Τζαμαργιά σε μορφή θεατρικού αναλογίου ,την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024, στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο “Μαρία Κάλλας”.

Το 1624, ο Γαλιλαίος, επισκέπτεται τη Ρώμη για να συγχαρεί τον φίλο του Καρδινάλιο Μαφφέο Μπαρμπερίνι που είχε εκλεγεί ως Πάπας Ουρβανός Η΄.

Σύμφωνα με τον Γαλιλαίο, οι δυο τους είχαν “έξι πολύωρες συναντήσεις”.

Δεν είναι, όμως, τίποτα γνωστό για το τι συζητήθηκε στη διάρκεια αυτών των συναντήσεων.

Ο Πάπας του Γαλιλαίου είναι μία φανταστική εκδοχή όσων θα μπορούσαν να είχαν συζητηθεί. Ένα πείραμα στη διδασκαλία της Ιστορίας των Επιστημών, το οποίο εξελίχθηκε σε θεατρικό έργο με αφετηρία έναν από τους “γρίφους” που έχουν απασχολήσει ιστορικούς του 17ου αιώνα είναι το έργο Ο Πάπας του Γαλιλαίου σύμφωνα με τον Κώστα Γαβρόγλου.

Ωστόσο, οι αναφορές σε γεγονότα, τόπους και πρόσωπα είναι ιστορικά ακριβείς.

Ο συγγραφέας προσκαλεί τους θεατές σε μια κριτική θεώρηση της σχέσης Επιστήμης και Θρησκείας, αναδεικνύοντας ένα πλέγμα κοινωνικών, πολιτικών και προσωπικών παραμέτρων που επηρεάζουν το ιστορικό γίγνεσθαι.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τάκης Τζαμαργιάς
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ο Γιάννης Αναστασάκης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος , Χριστόφορος Σταμπόγλης. Μαζί τους επί σκηνής ο μουσικός Δήμος Γκουνταρούλης.
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Κώστας Γαβρόγλου

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

gavroglou-1
«Ο Πάπας του Γαλιλαίου» του Κώστα Γαβρόγλου
21/10/2024

Δευτέρα 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Είσοδος ελεύθερη