Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Συγχρονο

Η Ετυμηγορία του Barry Reed για πρώτη φορά στην Ελλάδα

«Η Ετυμηγορία» του Barry Reed για πρώτη φορά στην Ελλάδα
© Διονύσης Κούτσης

Το τρομερά επίκαιρο θέμα στις μέρες μας, της απονομής δικαιοσύνης, πραγματεύεται η πολυεπίπεδη ιστορία της Ετυμηγορίας. Ο Φρανκ Γκάλβιν, ένας ξεπεσμένος αλκοολικός δικηγόρος, αναλαμβάνει να δικαιώσει τη νεαρή πελάτισσά του, Ντέμπορα Κέιτ, που πέφτει σε κώμα από ιατρικό λάθος στο νοσοκομείο της καθολικής εκκλησίας «Αγία Αικατερίνη» στη Βοστώνη. Εναγόμενοι στην υπόθεση είναι οι μεγαλογιατροί του νοσοκομείου, τους οποίους εκπροσωπεί ο αδίστακτος ισχυρός δικηγόρος Εντ Κονκάννον. Η αναζήτηση της αλήθειας και η ηθική δικαίωση του θύματος περνά μέσα από πολλά εμπόδια και ανατροπές. Ο Φρανκ Γκάλβιν θα τα βάλει με τη φαιδρότητα των θεσμών και την υποκρισία των ισχυρών. Η Ντέμπορα Κέιτ θα γίνει η αφετηρία μιας άλλης σχέσης με τον εαυτό του και την ουσία της ζωής του. Η ιστορία της Ετυμηγορίας δεν είναι άλλη από τη σύγκρουση του διεφθαρμένου συστήματος εξουσίας και της ανθρώπινης μονάδας που παλεύει με εντιμότητα και αξιοπρέπεια για έναν πιο δίκαιο και ανθρώπινο κόσμο.

Η ταινία «Η Ετυμηγορία» (“The Verdict”, 1982) του Σίντνεϊ Λουμέτ με πρωταγωνιστή τον Πολ Νιούμαν, έχει αποσπάσει πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ και πέντε υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα, ενώ το έργο έχει μεταφερθεί αρκετές φορές στη σκηνή του παγκόσμιου θεάτρου, με θετικές κριτικές και σχόλια από το κοινό και τους κριτικούς.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πέτρος Ζούλιας
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Γρηγόρης Βαλτινός, Ζέτα Δούκα, Γιώργος Σουξές, Νίκος Αρβανίτης, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Κώστας Καζάκας, Δημήτρης Καραμπέτσης, Γεωργία Καλλέργη, Άννα Μονογιού, Μανώλης Γεραπετρίτης, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Τσουρουνάκης, Αλεξάνδρα Κολαΐτη, Παντελής Ψακίδης. Στον ρόλο της Μητέρας, η Χριστίνα Τσάφου.
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Barry Reed

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Ταυρος Θέατρον Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254

2122540000

http://www.hellenic-cosmos.gr

«Η Ετυμηγορία» του Barry Reed για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Η Ετυμηγορία του Barry Reed για πρώτη φορά στην Ελλάδα
από 19/10/2024 έως 15/12/2024

κάθε Παρασκευή, Σάββατο 21:00

από 19/10/2024 έως 15/12/2024

κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή 19:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

VIP: 55€, ΖΩΝΗ Α: 45€, ΖΩΝΗ Β: 35€, ΖΩΝΗ Γ: 25€, ΖΩΝΗ Δ: 20€, ΘΕΩΡΕΙΟ Α’: 17€, ΘΕΩΡΕΙΟ Β’:14€. Ισχύουν ειδικές τιμές για ΑμεΑ, φοιτητές, νέους έως 26 ετών & ανέργους. Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις (από 20 άτομα και πάνω) και οικογενειακά εισιτήρια