Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Ελληνικο

Blue train: Το νέο έργο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου στο θέατρο Άλμα

Blue train: Το νέο έργο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου στο θέατρο Άλμα
© Χρήστος Συμεωνίδης

Το «Blue train» είναι ένα σύγχρονο έργο πέντε προσώπων, το οποίο με χιούμορ, συγκίνηση και τρυφερότητα, αποτυπώνει την πρώιμη υπαρξιακή και ηλικιακή κρίση μιας χαμένης γενιάς που παλεύει να διατηρήσει την αθωότητα της, προσπαθώντας παράλληλα να συμβαδίσει με το χρόνο που κυλάει αμείλικτος.

Μια φαινομενικά συνηθισμένη Κυριακή, λίγες μέρες πριν τα τεσσαρακοστά πέμπτα του γενέθλια, ο Μιχάλης δέχεται τις διαδοχικές επισκέψεις τεσσάρων κομβικών προσώπων της ζωής του, οι οποίες καταλήγουν να γίνουν συναισθηματικές εισβολές που τον απογυμνώνουν. Η μητέρα του, η κολλητή του, ο πρώην σύντροφός του και ένα εικοσάχρονο αγόρι ως ραντεβού για ευκαιριακό σεξ, ξεδιπλώνουν όλη την βεντάλια των επιλογών που θα μπορούσε να έχει κανείς, ώστε να προλάβει το τρένο της ενηλικίωσης του.

Από το σημείωμα του σκηνοθέτη:

«Το σύμπαν του Μιχάλη, στην αρχή μιας κρίσης ηλικίας, είναι ένα πάρτυ που δεν θέλει να τελειώσει. Η μουσική που παίζει δυνατά, τα φώτα, οι καπνοί και το σεξ “θολώνουν” μια πραγματικότητα που δεν θέλει να δει. Μεγαλώνει. Δικοί του άνθρωποι, και αναφορές όλων μας: μια μητέρα, μια κολλητή φίλη και ένας πρώην σύντροφος ζουν διακριτικά στο σύμπαν αυτό ως φαντάσματα. Φαντάσματα που θέλουν να επέμβουν στις αποφάσεις που αρνείται πεισματικά να πάρει. Αντιστέκεται. Το πάρτυ αυτό πρέπει πάση θυσία να συνεχίσει. Το τρένο του χρόνου πλησιάζει, τα φώτα του εκθαμβωτικά τον τυφλώνουν! Θα γλιτώσει άραγε την μετωπική

Γιώργος Σουλεϊμάν

Από το σημείωμα του συγγραφέα:

«Αν ισχύει ότι είμαστε οι άνθρωποι που μας αγάπησαν, τότε, αυτή η Κυριακή είναι για τον Μιχάλη η μέρα της αμετάκλητης αποκάλυψης της ταυτότητας του. Τέσσερις διαδοχικές επισκέψεις λίγο πριν τα γενέθλιά του τον φέρνουν αντιμέτωπο με τα όνειρα, τις φοβίες, τις ανασφάλειες του κι όλα αυτά μαζί με ένα φρικτό hangover. Ποιο είναι το τίμημα της αέναης παιδικότητας; Ποιο είναι το οριστικό βήμα της ενηλικίωσης; Κι αν δεν μας βγει; Έχει δεύτερη ζωή όπως στα video games; Υπάρχει δίχτυ ασφαλείας ή μόνο οι ευθύνες των επιλογών μας; Το “Blue Train” είναι ένα κλείσιμο ματιού στη γενιά μου που μεγάλωσε μέσα σε αγκαλιές και τρυφερές προσδοκίες, για να προσγειωθεί στη σκληρή πραγματικότητα, ουσιαστικά ανέγγιχτη.»

Γεράσιμος Ευαγγελάτος

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Σουλεϊμάν
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Γιώργος Μπένος, Αναστασία Στυλιανίδη, Γιάννης Τσουμαράκης, Λουκία Πιστιόλα
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Γεράσιμος Ευαγγελάτος

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Μεταξουργειο Άλμα
Αγ. Κωνσταντίνου & Ακομινάτου 15-17

2105220100

Blue train: Το νέο έργο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου στο θέατρο Άλμα
Blue train: Το νέο έργο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου στο θέατρο Άλμα
από 07/10/2024 έως 26/11/2024

κάθε Δευτέρα, Τρίτη 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

από 15€