Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Συγχρονο

«Underground» στο Θέατρο Ακροπόλ

Διάρκεια: 120'
«Underground»: Το αριστούργημα του Κουστουρίτσα ανεβαίνει στο Θέατρο Ακροπόλ
© Ελίνα Γιουνανλή

Το «Underground» αφηγείται την επική ιστορία δύο φίλων, του Μπλάκι και του Μάρκο, με φόντο την πολιτική αναταραχή και τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Υπό την νέα διασκευή και τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Σέρβου σκηνοθέτη Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, αναδεικνύεται η ουσία του αριστουργήματος του Κοβάσεβιτς, εμπλουτίζοντάς το παράλληλα με νέες προοπτικές.

Με μια δυναμική θεατρική προσέγγιση, το «Underground» μεταφέρει το κοινό σε έναν κόσμο σουρεαλισμού, σκοτεινού χιούμορ και ειλικρινούς συγκίνησης. Δίπλα στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Γιάννη Τσορτέκη και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη συμπράττουν επί σκηνής ένας πολυμελής θίασος και μία ζωντανή ορχήστρα, υπό τους ήχους των γνώριμων, δυναμικών, βαλκανικών μουσικών στοιχείων σε σύνθεση του Goran Bregovic, καθώς και των πρωτότυπων μουσικών συνθέσεων του Άγγελου Τριανταφύλλου. Ένα καλλιτεχνικό σχήμα που ενισχύει έτσι την βαθιά υποβλητική και συνάμα ξεσηκωτική ατμόσφαιρα του έργου, σε έναν μοναδικό εναγκαλισμό με το πνεύμα του παραλογισμού, της τραγωδίας και τελικά της ανθρώπινης ανθεκτικότητας, για να καταφέρει αυτή να αναδυθεί και πάλι στο εκτυφλωτικό φως της Ελπίδας.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Τσορτέκης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Σταύρος Λιλικάκης , Αλέξανδρος Βιδαλάκης, Εμμανουήλ Κοντός, Μιχάλης Παπαδημητρίου, Νίκος Τσιμάρας, Χριστίνα Κυπραίου, Νικολίτσα Ντρίζη, Νίκος Μυλωνόπουλος, Στράτος Νταλαμάγκος, Φίλιππος Πατσούρης, Νίνα Καπίνοβα
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Βασισμένο στην ομώνυμη ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Κεντρο Ακροπόλ
Ιπποκράτους 9-11

2103648303

«Underground»: Το αριστούργημα του Κουστουρίτσα ανεβαίνει στο Θέατρο Ακροπόλ
«Underground» στο Θέατρο Ακροπόλ
από 01/11/2024 έως 12/01/2025

κάθε Παρασκευή, Σάββατο 21:00

από 01/11/2024 έως 12/01/2025

κάθε Σάββατο 17:45

από 01/11/2024 έως 12/01/2025

κάθε Κυριακή 19:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Από €19