Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Ελληνικο

Περιποιητής φυτών

Στο Εθνικό Θέατρο

51202-104808.jpg

Ο «Περιποιητής φυτών» είναι ένα ευφάνταστο και υπαινικτικό κείμενο, σκληρό και συνάμα τρυφερό, για την αγωνία του ανθρώπου να υπάρξει - μία ωδή για τη ζωή και το θάνατο. Πρωταγωνιστές του έργου είναι δύο άνδρες που έχουν εγκατασταθεί εδώ και πέντε χρόνια σε μια ερημική παραλία για να ετοιμάσουν μια θεατρική παράσταση. Μόνο που αυτή η παράσταση δεν ανεβαίνει ποτέ. Οι δύο ερασιτέχνες θεατρίνοι δεν υποδέχονται ποτέ το κοινό τους. Ζουν αυτοεξόριστοι και περιχαρακωμένοι σε μια ‘no man’s land’, βυθισμένοι σε μια εμμονική επανάληψη της καθημερινότητάς τους.

Η μόνη επικοινωνία τους με τον έξω κόσμο είναι η επαφή τους με τον έναν και μοναδικό «μαθητή» τους: έναν «περιποιητή φυτών», που τους είναι πιστός και αφοσιωμένος. Η τελευταία όμως επίσκεψη του νεαρού «περιποιητή» θα ταράξει τα γνώριμα νερά…

«Τα παιχνίδια που παίζουν αυτοί οι δυο άνδρες με συγκινούν. Με συγκινούν τα ψέματα που λένε. Στον εαυτό τους και στον άλλον. Άλλωστε ‘δεν υπάρχουν ψέματα’. Μόνο τύφλωση υπάρχει. Σε ένα βαθμό τύφλωση ακούσια-αλλά ως επί το πλείστον οικειοθελής. Γιατί η διαύγεια πονάει», σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Έκτορας Λυγίζος
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Γιώργος Συμεωνίδης, Δημήτρης Παπανικολάου, Μιχάλης Κίμωνας